Ο απόηχος ….του Δρ Ευάγγελου Ευαγγελάτου

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016 14:09

Ο απόηχος ….του Δρ Ευάγγελου Ευαγγελάτου


Με αφορμή το «αποχαιρετιστήριο» κείμενο του Διευθυντού της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς Δρ Ευάγγελου Ευαγγελάτου  για τη συμπλήρωση 37 ετών πολύτιμης προσφοράς, ως τ.Διοικητής του Νοσοκομείου αλλά και ως θεσμικός Α/Δήμαρχος Υγείας – Πρόνοιας του Νησιού μας, ανταπαντώ εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση και της Δημοτικής Αρχής για το σπουδαίο έργο του διακεκριμένου Ιατρού, που τίμησε απόλυτα το λειτούργημα  που επέλεξε να υπηρετήσει.

Η τεράστια προσφορά του Νοσοκομείου στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Νησιού μας είναι ανυπέρβλητη, αν υπολογίσει κανείς την χρόνια υποστελέχωση και τις δύσκολες συνθήκες εργασίας σε ένα περιβάλλον που διαχειρίζεται με απόλυτη επιτυχία την «ανθρώπινη ζωή».

Η Παιδιατρική Κλινική, θα έλεγα, ότι εξ αντικειμένου, αφού φροντίζει «το παιδί» από τη γέννησή του μέχρι το πέρασμά του  στην εφηβεία, δεν μπορεί παρά να είναι η πιο ευαίσθητη από τις Κλινικές και τα Τμήματα του ευαγούς Ιδρύματος.

Θεωρείται αυτονόητο  ότι ο εκάστοτε Διευθυντής της Κλινικής είναι η καθοριστική προσωπικότητα που ορίζει  το δημιουργικό πνεύμα, το επίπεδο υπηρεσιών και το κύρος της Κλινικής, τόσο εντός του Νοσηλευτικού Ιδρύματος όσο και στην τοπική κοινωνία γενικότερα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο κ.Ευαγγελάτος υπήρξε ο διακεκριμένος  επιστήμονας, που με τη σιγουριά της βαθιάς γνώσης της Παιδιατρικής , την αγάπη του για «το παιδί», τη χαρισματική του προσωπικότητα που ενέπνεε τους συνεργάτες του όλων των βαθμίδων για την υψηλότερη δυνατή παροχή υγειονομικής φροντίδας στους μικρούς τους Ασθενείς, καθώς και τα πλούσια λογοτεχνικά και  καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα του ,προσέφερε πολύπλευρα  σε μία Κλινική, όπου σχεδόν όλοι οι Γονείς του Νησιού μας έτυχαν της πολύτιμης φροντίδας της για το παιδί τους.

Πλούσιο το Επιστημονικό έργο της Κλινικής , «κόσμημα» στο οικοδόμημα της υγείας ,που από το 1878, ως Τμήμα του Αδελφάτου Ευεργετικών Ιδρυμάτων, μέχρι σήμερα, στέκεται με υπερηφάνεια για το υψηλό επίπεδο υγειονομικών υπηρεσιών που πρόθυμα προσφέρει και αγκαλιάζει και φροντίζει με απεριόριστο ανθρωπισμό και επιστημονική επάρκεια το «άρρωστο παιδί μας», όποτε και για όσο το χρειαστούμε.

Συγχαρητήρια από καρδιάς κ.Ευαγγελάτε και άπειρες ευχές για τη συνέχεια ενός ταξιδιού ζωής, που σίγουρα έχει πολλές στάσεις προσφοράς, για να συνεχίζεις με αρχοντιά να υπηρετείς όπως πάντα.

Ευαγγελος Κεκάτος

Α/Δήμαρχος Κεφαλονιάς

an1