Σχόλιο αναγνώστη για τα έργα ανάπλασης της πλατείας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 12:09

Σχόλιο αναγνώστη για τα έργα ανάπλασης της πλατείας

Διαμένω στο κέντρο της πόλης και από το μπαλκόνι του σπιτιού μου βλέπω από ψηλά όλο το εργοτάξιο (τρομάρα τους) που στήνει ο καλός μας Δήμαρχος και ο καλός μας Αντιδήμαρχος.

Βρε παιδιά, τέτοια προχειρότητα δε τη περίμενα. Δε θα μιλήσω για τα πριτσίνια και τις λαμαρίνες. Τα πρόλαβαν άλλοι από την πρώτη μέρα του έργου.

Αλλά εχθές παρακολουθούσα ένα δύσμοιρο τουρίστα (από τους τελευταίους τους νησιού μας για φέτος αφού ο κ. Κεκάτος κατάφερε με τις «επιτυχίες» του να αδειάζει η Κεφαλονιά από τις 30 του Σεπτέμβρη) να σέρνει μια βαλίτζα με ροδάκια και να κάνει γύρω - γύρω από τη ντενεκεδούπολη και να μη μπορεί να προσανατολιστεί.

Σα γαϊδούρι πήγαινε πάνω κάτω. Ευτυχώς, μετά από λίγο είδα έναν ταξιτζή να κουβεντιάζει μαζί του. Προφανώς θα προσπαθούσε να τον προσανατολίσει.

Βάλτε βρε αθεόφοβοι ένα σήμα, ένα βέλος μια πινακίδα, κάτι τέλος πάντων, που να λέει στους περαστικούς από που πάνε για τη Ριζοσπαστών, για το Λιμεναρχείο, για την Παναγή Βαλλιάνου.

Δεν είναι όλοι Κεφαλλονίτες σε αυτό το νησί. Έχουμε και κανέναν τουρίστα κάπου - κάπου. Είναι ντροπή τέτοια προχειρότητα.

Πουθενά δεν έχουν βάλει σηματοδότηση!!! Πουθενά!!

Και κάτι άλλο. Τώρα να αρχίσουν τα σκαψίματα εμείς οι κάτοικοι της Πλατείας θέλουμε να τηρηθούν οι Νόμοι που πρέπει να τηρούν τα έργα και τα εργοτάξια. Αν υπάρχει αμίαντος κάτω από τις πλάκες και την άσφαλτο, θα πρέπει να τον απομακρύνετε όπως ορίζει ο Νόμος. Όχι να χτυπάτε και να πετάτε τους σωλήνες με τις μπουλντόζες. Ο αμίαντος θέλει απαλές κινήσεις για να μη σπάσει.

Έχουμε φωτογραφικές μηχανές με μεγάλο ζουμ και καλή θέα στο εργοτάξιο. Δε θα καθίσουμε να πάθει βλάβη η υγεία μας. Αν δούμε παρανομίες στις εκσκαφές και τίποτε παράξενα υλικά θα απευθυνθούμε αρμοδίως. Ότι λέει ο Νόμος. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Αυτά προς το παρόν.

ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΤΟΣ

ΚΑΛΥΨΟΥΣ ΒΕΡΓΩΤΗ Τ.Κ. 28100/ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ