Μικέλης Μαφρέδας : Αλβανοτσάμιδες – εγκληματίες πολέμου συνεργάτες των Ιταλών φασιστών και των Ναζί

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018 13:50

Μικέλης Μαφρέδας : Αλβανοτσάμιδες – εγκληματίες πολέμου συνεργάτες των Ιταλών φασιστών και των Ναζί


Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Γαλλοτραφής «σοσιαλιστής» Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα θέτει ξεκάθαρα στη χώρα μας θέμα τσαμουριάς. Το κάνει για εσωτερική κατανάλωση και για να ικανοποιήσει τους απογόνους των Τσάμιδων φασιστών που είναι κυβερνητικοί του εταίροι. Ο κύριος αυτός καλά θα κάνει αντί να θέτει ανύπαρκτα θέματα να ασχοληθεί με τους «ανθοπώλες» ναρκέμπορους συμπατριώτες του που έχουν εξελίξει την Αλβανία σε Κολομβία των Βαλκανίων ως προς την καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών. Η καλλιέργεια κάνναβης στην Αλβανία έχει εξελιχθεί σε μονοκαλλιέργεια, ενώ δεν λείπει από την χώρα αυτή η αδιαφάνεια, ανομία, διαφθορά και κάθε είδους εγκληματικότητα. Ο Έντι Ράμα παίρνει επίσης θάρρος από Δυτικούς αξιωματούχους που βλέπουν τον αλβανικό αλυτρωτικό μεγαλοϊδεατισμό ως ανάχωμα στην επέκταση της Σερβορωσικής επιρροής στα Βαλκάνια. Να μην ξεχνάμε επίσης ότι το 2013 ο δυτικός αλλά και ο ελληνικός τύπος χαρακτήρισε τον Έντι Ράμα ως Ευρωπαίο της χρονιάς, καλύτερο Δήμαρχο του κόσμου, κοσμοπολίτη, αντισυμβατικό, εκσυγχρονιστή και άλλα… Πάγια θέση της χώρας μας είναι ότι Τσάμικο ζήτημα δεν υφίσταται.

Ποιοι ήταν όμως οι Τσάμιδες;

Ήταν ένας αλβανόφωνος μουσουλμανικός πληθυσμός που ζούσε στην Ήπειρο κυρίως στην Θεσπρωτία έως και το 1944. Η συμβίωση τους με το ελληνικό στοιχείο της περιοχής ήταν πάντα προβληματική. Οι Τσάμιδες εξερέθισαν από την Ελληνοτουρκική ανταλλαγή πληθυσμών του 1923 . Το 1940 στην Θεσπρωτία ανέρχονται σε περίπου 20.000. Πολέμησαν στο πλευρό των Ιταλικών κατοχικών στρατευμάτων λεηλατώντας καταστρέφοντας, πυρπολώντας, βιάζοντας και εκτελώντας Έλληνες. Από το 1941 συνέχισαν να τρομοκρατούν και στο πλευρό των Γερμανών Ναζί παίρνοντας μέρος σε πρωτοφανείς αγριότητες. Το Σεπτέμβρη του 1943 στην Παραμυθιά εκτέλεσαν 49 επιφανείς κατοίκους. Τον Ιούνιο του 1944 Ελληνικές αντάρτικες δυνάμεις μπήκαν στην Παραμυθιά τρέποντας σε φυγή τους Γερμανούς και τους Τσάμιδες συνεργάτες τους που κατευθύνθηκαν στην Αλβανία. Στη συνέχεια ειδικό δικαστήριο δωσίλογων καταδίκασε ερήμην χιλιάδες Τσάμιδες για της θηριωδίες που διέπραξαν και με νομοθετικά διατάγματα απαλλοτριώθηκε από το κράτος η περιουσία τους υπέρ ακτημόνων καλλιεργητών. Τέλος το 1953 ο Εμβέρ Χότζα αρχηγός των Αλβανών παρτιζάνων με διάταγμα έδωσε την αλβανική υπηκοότητα σε όλους τους Τσάμιδες που κατοικούσαν στην Αλβανία.

WP 20161007 12 41 34 Pro
Διαδήλωση εναντίον της Ελλάδος απογόνων των Τσάμιδων στα Τίρανα

enti rama
Εντι Ράμα : Πρωθυπουργός της "Δημοκρατικής Αλβανίας", συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ και υποψήφια προς ένταξη ΕΕ (αλήθεια θα τολμήσουμε να ασκήσουμε βέτο;)

WP 20161007 12 41 48 Pro
Ο Εμβέρ Χότζα και δεξιά του ο Ελληνικής καταγωγής Κίτσο Μουστάκη (Χρήστος Μουστάκης) αρχηγός του Λαικού στρατού και Υπουργός άμυνας της Αλβανίας. Επί ημερών τους οι φασίστες Τσάμιδες ούτε που τολμούσαν να σκεφτούν να θέσουνστην Ελλάδα αλιτρωτικά ζητήματα. Προσέξτε στην φωτογραφία ότι όλοι ανώτατοι αξιωματικοί δεν φέρουν διακριτικά κατά το κινέζικο πρώτυπο.

Μικέλης Μαφρέδας

Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Σπαρτιών

mikel