Αιχμές Παύλου Παπαδάτου στο χθεσινό του άρθρο στη Real News

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012 11:21

Η δεξαμενή στέρευσε μετεκλογικά! Σύσσωμη η κυβέρνηση –και καλά κάνει- δίνει αγώνα για να μην απολυθεί ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος. Η στατιστική υπηρεσία όμως λέει ότι έχουμε 1.109.658 άνεργους- μόνο οι 350 χιλιάδες παίρνουν επίδομα ανεργίας- και αυτοί φυσικά προέρχονται όλοι από τον ιδιωτικό τομέα. Ακούσατε να ενδιαφέρεται κανείς για αυτούς τους συμπολίτες μας; Όχι φυσικά, αυτοί έχουν συνηθίσει στην εξαθλίωση! Θα πίστευε κανείς ότι οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων θα είχαν συνειδη

τοποιήσει το κατάντημα της χώρας και κυριολεκτικά θα «παρακαλούσαν» επιτυχημένους managers να επανδρώσουν τα κυβερνητικά πόστα. Δυστυχώς όμως, παρά την θλιβερή κατάντια μας διάφορα ανεπάγγελτα πολιτικά φρόκαλα κατάφεραν και άλωσαν όλες τις κυβερνητικές θέσεις κλειδιά, ελπίζοντας ότι θα απομυζήσουν ότι έχει απομείνει σε αυτό το δύσμοιρο κράτος.
Για να σκεφθεί κανείς το μέγεθος της ανικανότητας των εκάστοτε κυβερνόντων θα σας πω ότι, για την τριετία 2007-2009 είχε προγραμματιστεί να πάρουμε από το ΕΣΠΑ 9 δις ευρώ. Τελικά καταφέραμε και πήραμε μόνο 750 εκατομμύρια! Άντε τώρα εσύ περίμενε να τελειώσει ο δρόμος Κορίνθου- Πατρών.

Μπορεί να μου εξηγήσει κανείς γιατί οι κινέζοι κουμουνιστές μέσω της COSCO δίνουν δουλειά σε 250 μόνιμους λιμενεργάτες, 600 έκτακτους και πληρώνουν και 25 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο στο κράτος, ενώ οι Έλληνες κουμουνιστές του ΠΑΜΕ θέλουν να κλείσουν την χαλυβουργική και να αφήσουν άνεργους 250 εργαζόμενους; Η κυβέρνηση τι κάνει;

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μεγάλη συζήτηση για την ανεύρεση των 11.5 δις ευρώ προκειμένου να υποχωρήσει το έλλειμμα τα επόμενα δύο χρόνια κάτω από το 3%. Βέβαια δεν χρειάζονται μόνο 11.5 δις γιατί θα απαιτηθούν άλλα λίγα δις ... λόγω αύξησης της ύφεσης.
Από πού λοιπόν θα βρει η κυβέρνησης τα επιπλέον πέντε δις που χρειάζονται τα επόμενα δύο χρόνια; Μα φυσικά από την δεξαμενή των 18 δις που έλεγε ότι υπήρχαν πριν την 17η Ιουνίου! (Εκτός και αν η δεξαμενή στέρευσε μετεκλογικά)!

Το «συμμάζεμα», αν και οδυνηρό, και καλό είναι και πρέπει να γίνει. Αλλά ας μην σχηματι-σουμε και την εντύπωση ότι έτσι σιγουρεύουμε την παραμονή μας στο ευρώ, ή ότι με τα 7.3 δις που προορίζονται για δημόσιες επενδύσεις, που στο τέλος αλλού καταλήγουν..., θα οδηγηθεί η χώρα σε αναπτυξιακό δρόμο. Κάτι τέτοιο απαιτεί προγραμματισμό, δημιουργικό ταλέντο, φαντασία και εμπειρία σε όλα τα κυβερνητικά επίπεδα. Εσείς βλέπετε τίποτε από όλα αυτά;

Σημείωση
Όταν παρακαλάς να πάρεις κυβερνητικό πόστο, αντί να σε παρακαλούν. Η αποτυχία είναι δεδομένη. Και ως φαίνεται όλοι παρακάλεσαν.