Παύλος Παπαδάτος : Αξιωματική Εναλλακτική Πολίτευση και όχι Αξιωματική Αντιπολίτευση

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016 18:32

Παύλος Παπαδάτος : Αξιωματική Εναλλακτική Πολίτευση και όχι Αξιωματική Αντιπολίτευση

Από την αρχή της ελληνικής κρίσης έως και σήμερα,ο μόνος σταθερός σύμμαχοςπου είχεκαι εξακολουθεί να έχειη Ελλάδα, είναι το ΔΝΤ. Και αν είχαμε εφαρμόσει τα συμφωνηθέντατου πρώτου μνημονίου, σήμερα φυσικά δεν θα είχαμε μνημόνια. Τόσο όμως στο παρελθόν ο κύριοςΣαμαράς, όπως και σήμερα ο κύριος Τσίπρας, θεωρούν ότι το ΔΝΤ αντιμάχεται τασυμφέροντα της Ελλάδας!Οι θέσεις του ΔΝΤ είναι αταλάντευτες: Για να βγει η χώρααπό την κρίση, θα πρέπει να αποκτήσουμε κράτος (που δεν έχουμε) και συγχρόνως οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να μας μειώσουν το χρέος. Τόσο απλά.


Ευτυχώς,μία κορυφαία διαρθρωτική αλλαγή –έστω με πολλά λάθη- έγινε με την ψήφιση τουασφαλιστικού, που χρόνια τώρα άφρονες πολιτικοί το είχαν κυριολεκτικά διαλύσει.Από το2000 έως και το 2015, τα ταμεία κύριας ασφάλισης επιχορηγήθηκαν με 154.4δισεκατομμύρια ευρώ, γιατί απλούστατα οι ασφαλιστικές εισφορές δεν ανταποκρίνονταν στις καταβαλλόμενες συντάξεις.Εναλλακτική λύση εξεύρεσης οκτώ δις τον χρόνο για επιδότησητων ασφαλιστικών ταμείων δεν υπάρχει. Προς τι λοιπόν οι λαϊκίστικες εκδηλώσεις αγάπηςπρος τους συνταξιούχους τους οποίους αυτοί εξαθλίωσαν; (Ο μαφιόζος πάντα στέλνει ταπερισσότερα λουλούδια στην κηδεία τους θύματός του)

Δεν πρόλαβε όμως η κυβέρνηση να κάνει ένα σωστό βήμα και αμέσως έσπευσε να το«διορθώσει» με το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι πουπολλές φορές είναι ανασφάλιστοι, που δουλεύουν 8-10 ώρες ημερησίως,που πλειστάκιςπληρώνονται με αρκετούς μήνες καθυστέρηση,που ένα εκατομμύριο είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, πουόταν εργάζονταιαμείβονται κατά μέσον όρο με 750 ευρώ, φορολογούνται αδρά γιαναπριμοδοτούν τους δημοσίους υπάλληλους που αμείβονται κατά μέσο όρο με 1280 ευρώκαι απολαμβάνουν επτάωρη απασχόληση και φυσικά μονιμότητα.

Πάντως, η συμμετοχή της ευρωπαϊκής τράπεζαςανασυγκρότησης στο ξεσκαρτάρισμα τωνκόκκινων δανείων, τα έξι δις που θα έλθουν για την εξόφληση των δημοσίων χρεών στους ιδιώτες και η αποδοχή των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ,θαδώσουνπνοή στην αγορά και στις τράπεζες, όσον και αν οι κατ’επάγγελμα μισθοφόροιτης μιζέριας και της καταστροφολογίας βάζουν τα δικάσυμφέροντα αυτών που εκπροσωπούν πάνω από αυτά της χώρας. Βέβαια,δεν ξεχνάμε ότι τη «διακυβέρνηση» της χώρας ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίοςόπως δεν αντιλαμβάνεται ότι το ΔΝΤ είναι ο καλύτερος σύμμαχός μας,άλλα τόσο  δεν αντιλαμβάνεται ότι η επιχειρηματικότητα είναι ο καλύτερος φίλος τουεργαζομένου.

Σημείωση

Ο κύριος Μητσοτάκης,θα πρέπει άμεσα να μετατρέψειτη ΝΔ απόΑξιωματική Αντιπολίτευση σε Αξιωματική Εναλλακτική Πολίτευση. Και πρέπει και μπορεί.