Γιώργος Μεσσάρης : Η Ελλάδα σε… αφασία!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 10:53

Γιώργος Μεσσάρης : Η Ελλάδα σε… αφασία!


«ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΚΡΙΝΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ»

messaris paula

 

Φαίνεται τελικά ότι στην Ελλάδα ελάχιστοι είναι ικανοί να σκεφθούν και να κατανοήσουν πού βρισκόμαστε ως χώρα και ως λαός.

Ο καθείς το μακρύ και το κοντό του και πέρα βρέχει!

Καμιά συνεννόηση. Καμιά επαφή με το περιβάλλον. Καμιά έστω ένδειξη ότι έχουμε πάρει χαμπάρι πως ένα ακόμα βήμα, ένα τόσο δα βηματάκι, στην πορεία που ακολουθούμε και πέφτουμε στο γκρεμό.

Μιλάμε για τέτοια γενική… αφασία που ο μέσος Έλληνας μπορεί να υποβληθεί σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς χωρίς πρόσθετο αναισθητικό!

Είναι απίστευτη η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και οι μεν πολιτικοί πέρα αρμενίζουν, οι δε πολίτες πιο πέρα κολυμπούν σφυρίζοντας χαρωπά!

Αυτά που ακούει και βλέπει κανείς εξοργίζουν και πεθαμένους. Όλοι οι Έλληνες, ηγεσία και λαός, γνωρίζουν τα πάντα και έχουν τρόπους να λύσουν όλα τα προβλήματά τους αλλά δεν τους… αφήνουν. Μας φταίνε οι Γερμανοί, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι Αμερικάνοι και όλες οι σκοτεινές δυνάμεις! Εμείς δεν φταίμε απολύτως σε τίποτα και είμαστε τα μόνιμα θύματα παγκόσμιων συνωμοσιών!

Λόγω αφασίας, ξεχνάμε ότι:

Εμείς φοροδιαφεύγουμε.

Εμείς παίρνουμε επιδοτήσεις που τις χρησιμοποιούμε για την αγορά BMW, Μερσεντές και άλλων… παραγωγικών εξοπλισμών.

Εμείς είμαστε οι τύποι που κοιτάνε μόνο την πάρτη τους και άσε τους άλλους να πνιγούνε.

Εμείς κατέχουμε ότι αρνητικό ρεκόρ στην Ευρώπη μπορεί να φανταστεί κανείς. Ρεκόρ κατάχρησης των κοινωνικών παροχών με ανάπηρους που έτσι και τους θίξεις μπορούν να σπάσουν στο ξύλο και τον Κουταλιανό! Ρεκόρ χρηματισμού επισήμων και μη για την επίτευξη στόχων μας. Ρεκόρ κλοπής του δημοσίου χρήματος.

Εμείς καλλιεργούμε, με τις νοοτροπίες μας, και οι γιατροί μας απολαμβάνουν –να ‘ναι καλά οι άνθρωποι– το φακελάκι.

Έχουμε χάσει την κοινή λογική, έχουμε ξεχάσει πολλά πράγματα και το κυριότερο έχουμε ξεχάσει να αγαπάμε την πατρίδα. Πρώτοι διδάξαντες, βέβαια, οι πολιτικοί μας που το μόνο που τους μέλει είναι η παραμονή στην εξουσία (για να γευτούν οι περισσότεροι όσο πιο πολύ μέλι μπορούν) και τίποτα άλλο. Να σημειώσω ότι και εδώ κατέχουμε ένα ακόμα θλιβερό ρεκόρ. Η πολιτική ευθιξία είναι σχεδόν άγνωστη στην Ελλάδα. Οι πολιτικοί που αντιμετώπισαν σοβαρές κατηγορίες και παραιτήθηκαν μετρώνται στα δάκτυλα του ενός χεριού! Ο ελληνικός πολιτικός «χοντροπετσισμός» έχει φθάσει σήμερα το επίπεδο… αντιαρματικής θωράκισης! Δεν είχε άδικο ο Κορνήλιος Καστοριάδης όταν είπε: «Η πολιτική ζωή του ελληνικού λαού τελειώνει περίπου το 404 π.Χ.»

Αφασία και Άγιος ο Θεός!

Αλλά και οι συνδικαλιστές και οι απλοί πολίτες αδυνατούν να σταθμίσουν καταστάσεις και να δουν το ίδιο το συμφέρον τους.

Έχει μόλις αρχίσει η τουριστική περίοδος και αντί όλοι να φροντίζουν για την απρόσκοπτη λειτουργία του τουριστικού τομέα, κάνουν ότι μπορούν για να δημιουργήσουν προβλήματα. Και αναφέρομαι συγκεκριμένα στις απεργίες που έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες και τις απεργίες που έχουν ήδη εξαγγελθεί.

Από τα τέλη Μαρτίου μέχρι σήμερα έχουν κατέλθει σε απεργίες οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι οδηγοί ταξί στην Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις, οι λιμενεργάτες, οι ναυτικοί, οι οδηγοί δημόσιων μέσων μεταφοράς και ο κατάλογος συνεχίζεται… Σα να μην έφτανε η συμφορά αυτή, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας σχεδιάζει γενική απεργία για αμέσως μετά το Πάσχα!

Οι εργαζόμενοι έχουν αναμφισβήτητα δίκαια αιτήματα, πολλοί βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Ότι όμως και να κάνουν δεν υπάρχει φράγκο και δεν μπορείς να πάρεις εκ του μη έχοντος. Τους αναγνωρίζω και το δικαίωμα της απεργίας αλλά όχι σε περίοδο που θα πλήξει τον τουριστικό τομέα – έναν από τους σημαντικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας. Αυτό δείχνει ανευθυνότητα ή όπως προείπα αποτελεί απόδειξη της αφασίας στην οποία έχουμε περιέλθει.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα να περνάτε καλά. Αν το βρίσκετε δύσκολο, πρέπει να φιλοσοφήσετε λίγο τη ζωή. Βάλετε στην άκρη τις πίκρες της. Μην αφήνετε τις απογοητεύσεις να σας κυριεύουν. Υπάρχουν και χειρότερα. Η ευτυχία είναι τέχνη που δυστυχώς δύσκολα διδάσκεται. Και μην ξεχνάτε ότι χρειαζόμαστε τη γη. Χωρίς αυτή δε μπορούμε να ζήσουμε! Κάντε κάτι για να τη σώσουμε. ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΤΕ.

Οποιοδήποτε σχόλιό σας μπορείτε να το στείλετε στο ΜΜΕ που φιλοξενεί το άρθρο ή στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση georgemessarisgmail.com και εγώ θα το μεταβιβάσω.

www.omegadocumentaries.com(Τελευταία παραγωγή: ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗ – ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ)