Η Άντζελα Ε. Λουκέρη για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016 10:11

Η Άντζελα Ε. Λουκέρη για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου έχει διπλή σημασία για όλο το Ελληνικό Έθνος. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, όπου με το χαρμόσυνο μήνυμα του Αρχάγγελου Γαβριήλ για την γέννηση του Θεανθρώπου, δίνει το μήνυμα και την ελπίδα για την λύτρωση όλου του κόσμου. Έτσι και η ύψωση του λάβαρου της επανάστασης του 1821, έδωσε την ελπίδα και τη δύναμη για την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης, ώστε να έρθει η λύτρωση του υπόδουλου Ελληνικού λαού.


Η επανάσταση του Ελληνισμού κατά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, αποτέλεσε την ηθική και εθνική ικανοποίηση όλων των απανταχού Ελλήνων, για να κάνουν πράξη το όραμά τους. Να δουν μια Ελλάδα ελεύθερη.
Η Οθωμανική κατάκτηση, η καταπίεση της δουλείας, οι διεθνείς συγκυρίες, οι επιρροές από την Ευρώπη, η βοήθεια από τους πραγματικούς Έλληνες και φιλέλληνες συσπείρωσαν τους Έλληνες και η επανάσταση πήρε σάρκα και οστά το 1821, μόνο όταν οι ίδιοι κατάλαβαν πραγματικά τη δύναμή τους, στηρίχθηκαν στις δικές τους δυνάμεις και όχι στις φρούδες ελπίδες των «φίλων» και δήθεν συμμάχων, αφυπνίζοντας το εθνικό τους φρόνημα.
Ο πόθος για την ελευθερία, μετατράπηκε σε επαναστατική ιδεολογία. Η επανάσταση των Ελλήνων εξασφάλισε στο έθνος ύστερα από πολλούς αιώνες υποταγής, ανεξάρτητη εθνική εστία. Ήταν ένα μήνυμα ελευθερίας για την Ευρώπη και την ιστορία της.
Η φλόγα της λευτεριάς ξεπήδησε περήφανα μέσα από πολλούς κινδύνους, ίντριγκες, απειλές, ερείπια και θρήνους. Στο όνομα των Ελλήνων εκείνων που πραγματικά ήταν Έλληνες, ορθώθηκε το λάβαρο της επανάστασης, απ’ τα κόκαλα των Ελλήνων τα ιερά.
Οι αγώνες του Υψηλάντη, του Ρήγα Φεραίου, της Φιλική Εταιρείας, βρήκαν στο πρόσωπο του μεγάλου στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, τον εμψυχωτή και καθοδηγητή της επανάστασης των Ελλήνων κατά ολόκληρης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Οι πρόμαχοι της ελευθερίας μας παρέδωσαν ένα συμβόλαιο με το αίμα τους. Η ελευθερία είναι πράξη ζωής, ένας διαρκής αγώνας. Δεν είναι προσκέφαλο για ξεκούραση. Είναι μετερίζι για αγώνες. Πρέπει και είμαστε υποχρεωμένοι να ξανασηκώσουμε το λάβαρο της επανάστασης και να αποτινάξουμε το ζυγό των ξένων συμφερόντων, της εξαθλίωσης του λαού μας, της υπονόμευσης της πατρίδας και της εθνικής μας κυριαρχίας και υπόστασης.
Η Επανάσταση του 1821 δεν τελείωσε, συνεχίζεται…
Χρόνια πολλά σε όλους τους απανταχού Έλληνες!

Άντζελα Ε. Λουκέρη
Υπ. Περιφερειακή Σύμβουλος Κεφαλονιάς
του Συνδυασμού «Επτανησίων Θέληση»