Βασίλης Μπακούρος: "Ο Καραγκούνης, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ και το όργανο της Ε.Ε!"

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016 10:07

Βασίλης Μπακούρος: "Ο Καραγκούνης, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ και το όργανο της Ε.Ε!"

Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ , συνοδευόμενος από όλο το προεδρείο της ένωσης, την Πέμπτη το πρωί (πολύ πρωί, όμως!) επισκέφθηκε το ΕΠΑΛ Ληξουρίου. Προσπάθησε να μιλήσει στους καθηγητές του σχολείου, οι οποίοι όμως αρνήθηκαν να τον ακούσουν. Στη συνέχεια, εκνευρισμένος κατέβηκε στην «αυλή» φωνάζοντας για «φίμωση» του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών και όταν ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ γύρισε και τον ακούμπησε στον ώμο, ο κύριος Πρόεδρος διπλώνοντας – προσπαθώντας αποτυχημένα να μιμηθεί τον Καραγκούνη - το ένα πόδι με το άλλο, έπεσε κάτω ελεγχόμενα (αφού πέφτοντας σε αργή κίνηση, είχε και το νου του να πέσει σωστά χωρίς να χτυπήσει!).

Ο διαιτητής δεν έδωσε το πέναλτι, ο Πρόεδρος εκνευρίστηκε και ακολούθησαν οι πύρινες ανακοινώσεις – παραληρήματα , όπου μεταξύ άλλων πληροφορηθήκαμε ότι ο δάκτυλος του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα έχει όνομα και είναι Σπύρος Παγώνης!

Η περιγραφή του σκηνικού, έγινε από μαθητές του ΕΠΑΛ και συναδέλφους που ήταν μπροστά στη σκηνή. Όλοι, μα όλοι, καθώς περιέγραφαν την «βιαιοπραγία» γελούσαν με το πολύ κακό θέατρο.

Τη σκυτάλη πήραν διάφοροι πρώην «σύντροφοι» του διευθυντή , που βρήκαν ευκαιρία και αφορμή να βγάλουν τα απωθημένα τους.
Το επεισόδιο έρχεται σαν επιστέγασμα της διαμάχης που έχει ανοίξει εδώ και καιρό η ΕΛΜΕ-ΚΙ με τους εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ με αφορμή μία θέση

καθηγητή ΤΕ που δόθηκε σε ΠΕ !!!! Προφανώς, το επεισόδιο – αν μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει έτσι – ήταν στημένο. Επί μεγάλο χρονικό διάστημα, το προεδρείο έχει αναγάγει σε κύριο θέμα της αγωνιστικότητάς του , ένα ήσσονος σημασίας θέμα, αφού μέσω αυτού είχε την ευκαιρία – πιστεύει – να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου ο κύριος Παγώνης είναι εξέχον μέλος.

Εδώ υπάρχουν δύο δυστυχώς: Σε πολιτικό επίπεδο, μακάρι το πρόβλημα που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα να ήταν τέτοιου επιπέδου.

Σε τοπικό επίπεδο, ο κύριος Πρόεδρος και οι συν αυτώ, εκπροσωπούν ένα ολόκληρο κλάδο , τον οποίο διασύρουν με τους θεατρινισμούς και τις εμμονές που επιβάλλει η κομματική τους ένταξη.

Αν υπήρχε ευθιξία, θα περίμενε κανείς την παραίτηση τουλάχιστον του Προέδρου, αν όχι και των υπολοίπων που υπογράφουν την διαμαρτυρία στηριζόμενοι σε ένα καταφανές ψέμα, που με ευθύνη τους διογκώθηκε! Γιατί βέβαια, μετά και τις ανακοινώσεις του συλλόγου καθηγητών και του δεκαπενταμελούς συμβουλίου των μαθητών, δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανένας που αμφιβάλλει για το τι πραγματικά συνέβη...

Βασίλης Μπακούρος