Μικέλης Μαφρέδας: Η ανθρωπότητα εντός των τειχών – Γεμίσαμε φράκτες!

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018 13:52

Μικέλης Μαφρέδας: Η ανθρωπότητα εντός των τειχών – Γεμίσαμε φράκτες!

Πριν λίγες ημέρες, ευρωπαίος αξιωματούχος είπε ότι η Ελλάδα δεν είναι αποτελεσματική στο θέμα των προσφύγων, διότι δεν γυρίζουμε πίσω τις βάρκες προς τις τουρκικές ακτές.

Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε να τους πνίγουμε!

Δεν μου έκανε εντύπωση, αυτοί οι άθλιοι χαρτογιακάδες, που περιφέρονται στις Βρυξέλες και αλλού, έχουν πολλούς σκελετούς στα ντουλάπια τους.

Είναι οι απόγονοι και οι συνεχιστές των ευρωπαίων αποίκων που βίασαν, έκαψαν, έπνιξαν , σκότωσαν και ρευστοποίησαν ολόκληρες χώρες και λαούς.

DSC 0635

Το σήμα της Ειρήνης σχεδιασμένο από σωσίβια προσφύγων

 

Δεν μου κάνει εντύπωση, που όλοι αυτοί οι συντηρητικοί και ακροδεξιοί κύκλοι, που κυβερνούν τις χώρες της πρώην ανατολικής Ευρώπης, που ενώ φώναζαν να πέσει το τοίχος του Βερολίνου και το «σιδηρούν παραπέτασμα», όπως έλεγαν, σήμερα πρωτοστατούν στην δημιουργία φρακτών με ηλεκτροφόρα καλώδια, τάφρων και ό,τι άλλο φανταστείς για να εμποδίσουν την είσοδο στις χώρες τους των θυμάτων των πολέμων, του πολυεθνικού ιμπεριαλισμού που και αυτοί συμμετέχουν.

Δεν μου κάνει εντύπωση επίσης, που χώρες που για πολλούς είναι πρότυπο όπως οι σκανδιναβικές, που ψηφίζουν νόμους, να αφαιρούν από τους πρόσφυγες – μετανάστες χρήματα ή τιμαλφή όπως οι ναζί.

DSC 0636

Επίσης μην ξεχνάμε την υποκρισία των ΗΠΑ, που λίγους μήνες μετά την πτώση του τοίχους του Βερολίνου, ξεκίνησαν να κατασκευάζουν φράκτη εκατοντάδων χιλιομέτρων, στα σύνορα με το Μεξικό, έργο που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Τα τελευταία χρόνια, αντιμεταναστευτικούς φράκτες κατασκευάζουν δεκάδες χώρες, μεταξύ των οποίων και η δική μας.

Είναι φανερό ότι οι κομισάριοι της παγκοσμιοποίησης, που ευθύνονται για την παγκόσμια άνοδο των Ισλαμοφασιστών, έχουν πέσει θύματα της πολιτικής τους.
Η χώρα μας λόγω της γεωγραφικής της θέσης δέχεται μεγάλη πίεση.

DSC 0637

 

Βέβαια στην κατάσταση που βρισκόμαστε, δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε στο έδαφός μας, όλη την φτώχια και προσφυγιά του κόσμου.

Λόγω όμως της προκλητικής συμπεριφοράς των εταίρων και συμμάχων μας, οφείλουμε μέχρι να δούμε τι θα γίνει να βοηθήσουμε. Οι Έλληνες, έχοντας βιώσει στο πετσί τους το ξερίζωμα από τις εστίες τους και την προσφυγιά και γνωρίζοντας ότι στο έδαφος της Συρίας, φιλοξενήθηκαν χιλιάδες Έλληνες πρόσφυγες που είχαν εκδιωχθεί από τα μέρη τους, βοηθούν όσο μπορούν, ακόμη και από το υστέρημά τους.

Άλλωστε, ποιος μπορεί να ξεχάσει την φωτογραφία σύμβολο πριν λίγους μήνες στη Λέσβο, όταν οι τρεις γιαγιάδες, σιγοτραγουδούσαν και τάιζαν το νεογέννητο προσφυγόπουλο από τη Συρία.

Μικέλης Μαφρέδας

Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Σπαρτιών

097b4ba7a37bb08c75f1dd1e4fbdc247 XL