Ηλίας Παρίσης : «Διαφορετικοί αλλά ίσοι»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 09:58

Ηλίας Παρίσης : «Διαφορετικοί αλλά ίσοι»

Η δήλωση ενός προσώπου, που όμως μέσα από την δουλειά του επηρεάζει την κοινή γνώμη, δείχνει καθαρά, πώς κάποιοι επώνυμοι, έχουν καταλάβει τι σημαίνει Άτομο με Αναπηρία.

 

Οι λέξεις πληγώνουν, αλλά δεν σκοτώνουν. Ο «κύριος» Λαζόπουλος όμως κατάφερε με τον λόγο του και να πληγώσει όλους τους κινητικά αναπήρους, αλλά και να σκοτώσει αυτή την διεθνώς παραδεδεγμένη μέσα από Συμβάσεις και Πρωτόκολλα Βασική Αρχή:

«Διαφορετικοί αλλά ίσοι»

Προφανώς ο κ. Λαζόπουλος, δεν έχει συνειδητοποιήσει και αυτό που είπε ο Πλάτωνας.

«Οι σοφοί μιλούν, επειδή έχουν κάτι να πούν. Οι ανόητοι μιλούν επειδή πρέπει κάτι να πουν».

Ο Σόϊμπλε είναι γνωστός για τις νεοφιλελεύθερες σκέψεις του, για το γεγονός ότι με την πολιτική που έχει επιβάλλει στους κατ΄όνομα ηγέτες μας, έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση έναν ολόκληρο λαό. Τον Ελληνικό Λαό.

Άλλωστε και στις κινητοποιήσεις του αναπηρικού κινήματος πρώτη θέση είχε πανό, με τίτλο «Σόϊμπλε θα υπογράψουμε μνημόνιο για τα καρότσια μας». Το αναπηρικό κίνημα σε όλη την περίοδο της κρίσης, ήταν απέναντι σε αυτές τις εκ Γερμανίας και των δορυφόρων της προερχόμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, των οποίων υπήρξε και θύμα.

«Πρόσωπα που έχουν βήμα σε χιλιάδες πολίτες, όπως ο κ. Λαζόπουλος, θα περίμενε κανείς, να έχουν πιο προσεκτική συμπεριφορά και να προωθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αξιοποιώντας τον προνομιακό τους ρόλο. Θα περίμενε επίσης κανείς να γνωρίζουν καλύτερα την ελληνική γλώσσα και να μην ταυτίζουν μία κατάσταση ζωής με πολιτικές θέσεις. Θα έπρεπε να έχουν κατανοήσει ότι η χρήση αναπηρικού αμαξιδίου δεν συνιστά καθήλωση αλλά μέσο κίνησης», όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Α.μεΑ. κ. Βαρδακαστάνης

Ο Λαζόπουλος και ο κάθε Λαζόπουλος, χρησιμοποιεί τα πόδια του. Ένα άτομο   με κινητική αναπηρία χρησιμοποιεί το αμαξίδιο. Αυτή είναι η μοναδική διαφορά.

«Διαφορετικοί αλλά ίσοι»

Πόσοι όμως Λαζόπουλοι, μπορούν να το καταλάβουν και να το σέβονται;

Υποστράτηγος ε.α. Ηλίας Παρίσης

Γονέας ενήλικα με αυτισμό