Και τώρα τι θα γίνει με τις παιδικές χαρές του νησιού μας;

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015 12:14

Και τώρα τι θα γίνει με τις παιδικές χαρές του νησιού μας;

Πριν δύο ημέρες στα ήλθε Σπαρτιά συνεργείο του Δήμου και προχώρησε στο ξήλωμα και απομάκρυνση των οργάνων της παιδικής χαράς του χωριού μας.

 

Γλύτωσαν μόνο δύο ξύλινες κατασκευές. Η διαδικασία αυτή θα γίνει σε όλη την Κεφαλονιά, ενώ γίνεται και σε όλη την χώρα σε χιλιάδες παιδικές χαρές, όπου οι αρμόδιοι κρίνουν ότι τα υπάρχοντα όργανα δεν έχουν την απαιτούμενη πιστοποίηση καλής λειτουργίας. Η ανάγκη ελέγχου και πιστοποίησης των χώρων που παίζουν παιδιά προέκυψε μετά το προ διετές τραγικό ατύχημα σε λούνα πάρκ στον Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης. Μετά το ατύχημα αυτό το Υπουργείο Εσωτερικών προέβη στην τροποποίηση των κανόνων που οφείλουν να τηρούν οι παιδικές χαρές, παλιές και καινούριες. Οι Δήμοι πρέπει να πάρουν πιστοποίηση από επιτροπή ελέγχου των αποκεντρωμένων διοικήσεων ή από ιδιωτικό διαπιστωμένο φορέα με το ανάλογο κόστος βέβαια. Βεβαία εδώ φθάνουμε σε ακραίες καταστάσεις με την δημιουργία χωματερών με τόνους σίδερα και ξύλα από τα καταργημένα όργανα. Εγώ πιστεύω ότι η συνεχής συντήρηση και η επίβλεψη των παιδιών όταν παίζουν είναι το σωστό! Και όχι κάθε λίγο και λιγάκι να ξηλώνουμε και να πετάμε , εδώ ίσως υποκρύπτονται και οικονομικά συμφέροντα. Μην ξεχνάμε ότι πριν λίγους μήνες ένα σοβαρό ατύχημα με παιδάκι συνέβη σε ολοκαίνουρια παιδική χαρά με τις νέες προδιαγραφές που στοίχισε μισό εκατομμύριο ευρώ.

Η ουσία είναι ότι οι μικροί φίλοι συμπολίτες μας θα στερηθούν, φοβάμαι για μεγάλο χρονικό διάστημα, τους χώρους αυτούς. Το θέμα είναι σοβαρό και ο Δήμος Κεφαλονιάς θα πρέπει να ενημερώσει τους κατοίκους για τις επόμενες κινήσεις που θα κάνει.

Υπάρχουν χρήματα στο πράσινο ταμείο ή σε άλλον φορέα ώστε οι παιδικές χαρές να αποκτήσουν έστω σταδιακά την λειτουργικότητα τους;

Οι χώροι αυτοί δημιουργήθηκαν με κόπο και πολλά χρήματα από την αυτοδιοίκηση, τοπικούς συλλόγους ακόμη και από ιδιώτες δωρητές και πρέπει να ξαναλειτουργήσουν αφού αποτελούν μαγνήτη για τα μικρά παιδιά.

Οι μικροί μας φίλοι έχουν δικαίωμα στο παιχνίδι ας μην τους το στερήσουμε.

Μικέλης Μαφρέδας

Πρόεδρος Τ/Κ Σπαρτιών

1