Δημήτρης Σιμωτάς: Περί "debate" ο λόγος!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 05:12

Δημήτρης Σιμωτάς: Περί "debate" ο λόγος!

Παρακολουθώντας την λεγόμενη "τηλεμαχία", των Πολιτικών μας αρχηγών (μόνο των εντός Kοινοβουλίου τέτοιων τέλος πάντων), για άλλη μια φορά, αναρωτήθηκα. Αναρωτήθηκα, αν τελικά αυτοί όντως μας αξίζουν. Ένα αγγλοσαξονικό ρητό λέει: Fool me once, shame on you.... fool me twice, shame on me! Μα εμείς συνεχίζουμε την ίδια ιστορία εδώ και δεκαετίες! Προσβάλλουμε τους.... απανταχού "fools" αν πούμε ότι τους μοιάζουμε!

Ίδια απάντηση, ίδια ψέματα, ίδια παραπληροφόρηση, ίδια "πολιτική απάτη" στην εκάστοτε ερώτηση του όποιου δημοσιογράφου, από την πλειοψηφία των αρχηγών! "Ξύλινο" λόγο από την κ. Γεννηματά, από τον κ. Μεϊμαράκη και από τον κ. Καμμένο! Φυσικά και από τον κ. Τσίπρα (εδώ και αν θα πρέπει να εμπεδώσουμε το πιο πάνωμνημονευθέν ρητό)!

Εξαίρεση ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος μίλησε πιο καθαρά και χωρίς τις λεγόμενες ιδεολογικές παρωπίδες των υπολοίπων. Όμως και πάλι... δεν έχει τα "φόντα" να χτυπήσει την γροθιά του στο τραπέζι, "ραγίζοντάς" το, δείχνοντάς μας την θέληση του να συγκρουστεί με το κατεστημένο! Δεν μπορείς να μιλάς με λόγια αγάπης όταν απέναντί σου είναι ο "εχθρός". Δεν μπορείς να γκρεμίσεις τον τεράστιο "τοίχο" της σαπίλας που έχει ανεγερθεί μπροστά μας, εμποδίζοντάς μας να δούμε τον ήλιο, με χάδια και πούπουλα!

Δεν μπορείς να είσαι "και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ"! Χωρίς να σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν φτιάχνεις! Κλείνοντας απογοητευμένος την μικρή αυτή αναφορά μου στο χθεσινό "debate", θα ήθελα να αναφερθώ και στον κ. Κουτσούμπα του ΚΚΕ. Ήταν ο πιο ειλικρινής! Μας είπε ότι δεν μπορεί να μας προτείνει πολλά, αφού φαντάζεται, ονειρεύεται και στοχεύει σε ένα τελείως διαφορετικό καθεστώς. Μια τελείως διαφορετικού τύπου διακυβέρνηση! Είπε καθαρά, ο άνθρωπος, για κοινωνικοποίηση της περιουσίας όλων των Ελλήνων! Μίλησε ειλικρινά, αφού αυτό πρεσβεύει ο Κομμουνισμός! Καλό είναι όμως να γνωρίζουμε τι εστί "κοινωνικοποίηση"! Δεν μπορείς να υποστηρίζεις τέτοιες ιδεολογίες - απόψεις και να πιστεύεις ταυτόχρονα ότι η ατομική ιδιοκτησία είναι ιερή!

Σκεπτόμενοι - απογοητευμένοι σαν και μένα, είναι πολλοί! Ας εκφράσουμε λοιπόν αυτή μας την απογοήτευση, όχι απέχοντας από την εκλογική διαδικασία των επομένων ημερών, αλλά στηρίζοντας απλούς Πολίτες, που απεφάσισαν να πολιτευτούν, με σχηματισμούς και κόμματα που προτείνουν, αναλύουν και "σπάνε" το κατεστημένο, όχι με υποσχέσεις αλλά με πράξεις!!

Δημήτριος Π. Σιμωτάς

Υποψήφιος βουλευτής με την "Δημιουργία, Ξανά!"