Παύλος Παπαδάτος : "Μείναμε εντελώς Μπουκάλα"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015 09:43

Παύλος Παπαδάτος : "Μείναμε εντελώς Μπουκάλα"

ΜΕΙΝΑΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑ!(Realnews 9.8.2015)

 

Ακούω ότι ένας από τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης, ώστε να σωθεί η Ελλάδα, είναι μπει έλεγχος στα μονοπώλεια και στους ολιγάρχες. Επειδή όμως οι ολιγάρχες εξ ορισμού θα πρέπει να είναι ελάχιστοι, θα μπορούσε η κυβέρνηση σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα να τους ελέγξει γιατί πιθανόν κάποιοι εξ αυτών να έχουν γίνει κράτος εν κράτει. Δυστυχώς όμως το πρόβλημα της χώρας δεν είναι οι ολιγάρχες, αλλά όλοι εμείς… Υπολογίζεται ότι το μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί είναι της τάξεως των σαράντα πέντε δις ευρώ. Δηλαδή το κράτος χάνει ΦΠΑ γύρω στα δέκα δις και τουλάχιστον άλλα έξι δις από φόρους, χρήματα αρκετά ώστε να μην χρειάζεται να υπογράψει η χώρα κανένα νέο μνημόνιο! Τους φόρους όμως αυτούς δεν τους κλέβουν οι ολιγάρχες αλλά οι εκατοντάδες χιλιάδες μικροί και κάποιοι μεγάλοι επιχειρηματίες που χωρίς ίχνος φορολογικής συνείδησης και ντροπής δεν εκδίδουν αποδείξεις πληρωμής ή αποδείξεις παροχής υπηρεσιών. Και φυσικά είμαστε εξ ίσου συνένοχοι, όλοι εμείς που δεν ζητάμε αποδείξεις και ανεχόμαστε να κλέβουν εμάς και το κράτος συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα στο «χόμπυ» της εθνικής λεηλασίας. Εκ των υστέρων βέβαια το παίζουμε αντιμνημονιακοί και διαμαρτυρόμαστε για τις φτωχές έως και ανύπαρκτες υπηρεσίες που μας προσφέρει το πλέον μίζερο ευρωπαϊκό κράτος που εμείς οι ίδιοι καθημερινά λεηλατούμε. Κατά τα άλλα… μας φταίει ο Σόιμπλε και το ευρώ!

Εξ άλλου όλοι εμείς εκλέγουμε τους γραφικούς μεν αλλά επικίνδυνα ανίδεους πολιτικούς που πιστεύουν ότι με ένα ντου στο Χολαργό θα λύσουν τα προβλήματα της χώρας αλλά και κάποιους άλλους πολύ πιο επικίνδυνους οι οικονομικές πρακτικές των οποίων έκλεισαν τις τράπεζες και που τα σκέρτσα τους και η ενδυμασία τους σίγουρα θα τους απένειμαν τον τίτλο του βασιλιά καρνάβαλου!

Το κλείσιμο των τραπεζών και τα capitalcontrolsέφεραν όμως στην επιφάνεια την τριτοκοσμική εικόνα της χώρας μας όπου μόλις το 5% των συναλλαγών γίνεται με πλαστικές κάρτες και η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν ξέρει ούτε καν πως λειτουργούν τα ΑΤΜ και φυσικά το e-bankingήταν μόνο για τους πυρηνικούς επιστήμονες! Έτσι τα capitalcontrolσυνέβαλαν ώστε μόνο μέσα στον Ιούνιο να εκδοθούν ένα εκατομμύρια χρεωστικές κάρτες και να πολλαπλασιαστούν οι κωδικοί χρήσης e-bankingπράγμα που σημαίνει ότι όσο περισσότερο πλαστικό χρήμα κυκλοφορεί τόσο περισσότερο περιορίζεται η φοροκλοπή.

Σημείωση

Η Ελλάδα σύμφωνα με διεθνείς διατροφολόγους παράγει ίσως το καλύτερο ελαιόλαδο του κόσμου του οποίου η κατανάλωση σε παγκόσμιο επίπεδο συνεχώς αυξάνεται. Το 60% του ελληνικού λαδιού όμως ταξιδεύει σε δεξαμενές προς Ιταλία όπου εκεί εμφιαλώνεται και ξαφνικά η τιμή του αυξάνει κατά 60% και τούτο γιατί στη χώρα μας, μεταξύ των άλλων, δεν υπάρχει εργοστάσιο κατασκευής μπουκαλιών! Δυστυχώς ακόμη και από επιχειρηματικά μυαλά… μείναμε εντελώς Μπουκάλα.