Ιωσήφ Λουκέρης: “Γιατί πρέπει να «πέσει» ο Τσίπρας”

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 12:21

Ιωσήφ Λουκέρης: “Γιατί πρέπει να «πέσει» ο Τσίπρας”

Αν έπρεπε να χρησιμοποιήσω μόνο μία φράση, θα έγραφα: «Ο Τσίπρας πρέπει να πέσει από την εξουσία, γιατί το «σύστημα» θέλει την παραμονή του στην εξουσία».

Έχουμε ξαναζήσει πολλές φορές την ίδια ιστορία: Κάθε φορά που οι πραγματικοί εξουσιαστές μας θέλουν να επιβάλλουν μέτρα και πολιτική καταστροφικά για την Χώρα και τους πολίτες της, βρίσκουν κάποιον υπαλληλίσκο τους, τον χαρακτηρίζουν «ηγέτη» φορτωμένο με αρετές, που «θα μας βάλει σε τάξη» και εμείς σπεύδουμε να τον ακολουθήσουμε. Αυτό έγινε με τον Σημίτη, τον Κωστάκη και τον Γιωργάκη, αυτό επιχειρήθηκε να γίνει και με τους Σαμαροβενιζέλους, αλλά, ευτυχώς, δεν «έπιασε», αυτό επιχειρείται και τώρα, με τον Τσίπρα!

Εν μία νυκτί, όπως συνηθίζουν, Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ποτάμι και οι παραφυάδες αυτών, άλλαξαν άρδην την στάση τους απέναντι στον Πρωθυπουργό. Από «πρόεδρο δεκαπενταμελούς», πλέον τον αντιλαμβάνονται ως συνετό και γενναίο κυβερνήτη. Τα κανάλια, σε μια επίδειξη δύναμης και τεχνικής, μέσα σε λιγότερο από μία ώρα «έδωσαν το σύνθημα» κυρίως προς τους εξουσιολάγνους Συριζαίους: «Ο Τσίπρας θα εφαρμόσει την συμφωνία προς όφελος του λαού»!

Η κατάσταση «φωνάζει»: Το σύστημα έχει αντιληφθεί ότι με άλλον πρωθυπουργό δεν μπορούν να επιβληθούν όσα αηδιαστικά επιτάσσει η συμφωνία – όλεθρος. Θα στηρίξει τον Αλέξη όσο χρειαστεί για να αποδεχτούμε την καταστροφή μας «με ενότητα, δουλειά και ελπίδα» και μετά θα επαναφέρει στην εξουσία ό,τι πιο νεοφιλελέ και ποταμίσιο υπάρχει. Ο Τσίπρας θα αποτελεί μια χρυσή εφεδρεία «καλών προθέσεων», όπως τώρα ο Κωστάκης Καραμανλής.

Οι πολίτες και κυρίως η βάση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ας αντιληφθούν ότι επιδιώκοντας την παραμονή στην Πρωθυπουργία του Αλέξη, που έβγαλε έρπητα για χάρη μας, κινδυνεύουν να συναινέσουν στην χειρότερη προδοσία από την πλευρά του: Στην προδοσία όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ μόνο και μόνο για να φύγει η προηγούμενη συγκυβέρνηση και να αρχίσουν οι πολίτες να επιδιώκουν κάτι καλύτερο για την Ελλάδα και τους ίδιους.
Κάθε λεπτό που παραμένει ο Τσίπρας πρωθυπουργός συντελεί στην ολική επαναφορά του συστήματος που μας έφερε εδώ που βρισκόμαστε και στην αποδοχή του από τους πολίτες.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ, λοιπόν. Εκλογές για να έχει ο Έλληνας άλλη μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο από τους ευρώδουλους, στους οποίους ο Τσίπρας πλέον συγκαταλέγεται. Και, όσοι πετάξουν στα σκουπίδια και την ευκαιρία αυτή, ας έχουν την ευθύνη.

Ιωσήφ Λουκέρης του Βασιλείου