Δημήτρης Σιμωτάς: «Θα ευτυχήσουμε ποτέ;»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Απριλίου 2015 12:19

Δημήτρης Σιμωτάς: «Θα ευτυχήσουμε ποτέ;»

του Δημητρίου Π. Σιμωτά Χρηματιστηριακού

Διαβάζοντας προ ολίγου το World Happiness Report (Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας) του 2015, για άλλη μια φορά παρατήρησα ότι στην κορυφή βρίσκονται Κράτη, τα οποία τα γνωρίζουμε όλοι, αν μη τι άλλο, για την επιτυχία τους σε πολλούς τομείς!

Την επιτυχία τους σε σχέση με τα υπόλοιπα Κράτη δηλαδή, αφού και αυτά έχουν οπωσδήποτε τα προβλήματά τους! Πόσο δύσκολο είναι να παραδειγματιστούμε, τουλάχιστον εμείς, αφού έχουμε την τιμή να βρισκόμαστε στην 102η θέση από τις 158 χώρες;

Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβουμε ότι υπάρχουν πολλά ρεαλιστικά βήματα που μπορούμε να κάνουμε, διανύοντας την απόσταση από την σημερινή πραγματικότητα στο πιθανό ουτοπικό μέλλον; Μεταξύ άλλων, στην πρώτη δεκάδα βρίσκεται η Ελβετία.

Ας υιοθετήσουμε λοιπόν τα δημοψηφίσματά της! Στην πρώτη δεκάδα και η Σουηδία. Ας αντιγράψουμε την παιδεία της και το κοινωνικό της έργο! Ανάμεσα στις 10 και η Ολλανδία! Ας υιοθετήσουμε την νομοθεσία της περί ναρκωτικών που θέλει τους ναρκομανείς ασθενείς και όχι εγκληματίες! Στις 10 και η Νέα Ζηλανδία! Ας παραδειγματιστούμε από την ελεύθερη οικονομία της!

Και η Αυστραλία στις 10 πρώτες! Ας συμβουλευτούμε την μεταναστευτική της πολιτική! Κοντά στις 10 και η Κόστα Ρίκα!

Η πρώτη χώρα στον κόσμο που χρησιμοποιεί 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τις ενεργειακές της ανάγκες! Πολλά τα παραδείγματα! Όρεξη να ακολουθήσουμε έχουμε;

ΥΓ. Ελπίζω να μην αναρωτιούνται πολλοί γιατί δεν βρίσκονται στις πρώτες θέσεις η Βενεζουέλα, το Ιράν και η Ρωσία....