"Placebo" γράφει ο Δημήτρης Σιμωτάς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015 12:04

"Placebo" γράφει ο Δημήτρης Σιμωτάς

του Δημητρίου Π. ΣιμωτάΧρηματιστηριακού

3e9d748e0f11c747aba9653584570c08 XLΠρώτη φορά που παρατηρούμε όλοι, μια τέτοια "συστράτευση", των Πολιτών, για ένα σκοπό, για έναν στόχο! Μπορεί να μην γνωρίζουμε επακριβώς ποιος είναι ο "σκοπός" ή ο "στόχος", μπορεί να μην γνωρίζουμε ακριβώς πως αυτά θα επιτευχθούν... αλλά αυτό είναι άλλο θέμα! Αρκεί, προς το παρόν, που άλλαξε η εξουσία χέρια! Αρκεί που είδαμε στο "πηδάλιο" της Χώρας, ομολογουμένως, κάτι το διαφορετικό!

Αρκεί που ακούμε νέες υποσχέσεις, οι οποίες με την σειρά τους, δημιουργούν ελπίδα. Αρκεί που γιγαντώθηκε το κοινό αίσθημα και νιώσαμε την Ελληνική υπερηφάνεια να ανεβαίνει κατακόρυφα! Το αποτέλεσμα; ΆΓΝΩΣΤΟ! Δεν μας απασχολεί! Αρκεί που έγινε η "επανάστασή" μας! Διατεθειμένοι να κλείνουμε τα μάτια μας, να βουλώνουμε τα αυτιά μας, σε πράγματα που μέχρι χθες, αν μη τι άλλο, θα ονομάζαμε (με παιδική αφέλεια) "φασιστικά"!

Δεν έχουμε δει ακόμα (η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ νωρίς) να δημιουργείται έστω και μια πραγματική θέση εργασίας... αλλά "κερδίσαμε"! Δεν έχουμε δει να αλλάζει τίποτα προς όφελος του διπλανού μας, του εαυτού μας... όμως "δεν ηττηθήκαμε"! Παραμένουμε ακόμα στον πάτο δεκάδων δεικτών .... αλλά η υπερηφάνειά μας έχει "χτυπήσει" ιστορικά υψηλά! Μήπως με τον παρορμητισμό που διακατέχει τον Έλληνα, για άλλη μια φορά, το έχουμε παρακάνει;

ΔΕΝ έχουμε κερδίσει ακόμα ΤΙΠΟΤΑ! Παλεύουμε ΝΑΙ! Προσπαθούμε ΝΑΙ! Όμως, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι να φτάσουμε να βλέπουμε την πραγματικότητα και ρεαλιστικά να προτείνουμε λύσεις στα τόσα προβλήματα του Τόπου μας! Ελπίζω σύντομα να δούμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

Προς το παρόν, έχουμε υποστεί το λεγόμενο "Placebo Effect".

Για πόσο ακόμα όμως, θα μας "ταξιδεύει", σε πελάγη ευτυχίας, αυτό το εικονικό φάρμακο;