Μικέλης Μαφρέδας: Ο Δήμος πρέπει να βρει λύση στα μεγάλα προβλήματα του Δημοτικού φωτισμού

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018 13:52

Μικέλης Μαφρέδας: Ο Δήμος πρέπει να βρει λύση στα μεγάλα προβλήματα του Δημοτικού φωτισμού

Ένα αντικείμενο που έχει άμεση σχέση με την καθημερινότητα των Δημοτών, ο δημοτικός φωτισμός, παρουσιάζει πολλά προβλήματα. Καίγονται οι λάμπες στους δρόμους και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους και η αντικατάστασή τους γίνεται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Έχουμε φαινόμενα ολόκληρες περιοχές στα χωριά μας να είναι εκτός λειτουργίας.

Ιδιαίτερα τώρα τον χειμώνα λόγω κακοκαιρίας έχουμε επιπλέον ζημιές.

Καθημερινά δέχομαι εγώ και άλλοι συνάδελφοι αιρετοί τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των Δημοτών που πληρώνουν τα ανάλογα τέλη δημοτικού φωτισμού.

Ιδιαίτερα συμπολίτες μας μεγάλης ηλικίας νοιώθουν μεγάλη ανασφάλεια όταν η γειτονιά τους είναι στο σκοτάδι.

Οι εργαζόμενοι σε αυτή την υπηρεσία του Δήμου κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, αλλά είναι πολύ λίγοι για να καλύψουν τις ανάγκες.

Η διοίκηση του δήμου δεν μπορώ να πω ότι αδιαφορεί. Γνωρίζει το πρόβλημα και γίνεται προσπάθεια. Όμως πρέπει να δει το θέμα πιο ζεστά. Να βρει τρόπο να προσληφθούν επιπλέον τεχνικοί, να υπάρχει επάρκεια σε αναλώσιμα υλικά (έχει παρατηρηθεί ότι κατά διαστήματα ξεμένουμε από λάμπες) και να διασφαλίσει την συνεχή παρουσία, του τόσο χρήσιμου γερανοφόρου οχήματος.

Πιστεύω ότι οι αρμόδιοι στον Δήμο θα δουν με θετικό μάτι τα γραφόμενά μου γιατί θα φθάσουμε σε σημείο και το πρόβλημα δεν θα μαζεύεται.

Μικέλης Μαφρέδας

Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Σπαρτιών