Γιάννης Βαρούχας: «Δεν Ξεχνάμε – Μέρος δεύτερο»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015 23:50

Γιάννης Βαρούχας: «Δεν Ξεχνάμε – Μέρος δεύτερο»

του Γιάννη Βαρούχα

   Σε αυτό το δημοσίευμα θα μας απασχολήσουν τα αποτελέσματα της πολιτικής που άσκησαν ως κυβέρνηση η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ξεκινώντας απ’ τις συνέπειες που είχαμε σε τοπικό επίπεδο, αντιμετωπίζουμε άμεσα το εκτόπισμα των μεγάλων προβλημάτων που δημιούργησε η κατάργηση της ακτοπλοϊκης γραμμής «Πισαετός-Σάμη-Πάτρα.». Τα προβλήματα αυτά έχουν να κάνουν με την Υγεία μας, με την Παιδεία μας και ασφαλώς με την Οικονομία μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δημοτική Αρχή – η οποία βλέπουμε ότι υποστηρίζει αναφανδόν τον υποψήφιο της ΝΔ καθώς ο ίδιος ο Δήμαρχος περιοδεύει μαζί του – έχει ταχθεί ενάντια στην επαναδρομολόγηση πλοίου στην εν λόγω γραμμή, με το επιχείρημα της υποβάθμισης της Σάμης από τις νταλίκες... Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Ναυτιλίας υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να μπει πλοίο στη γραμμή διότι δε συμφέρει οικονομικά τους εφοπλιστές! Έτσι γίνεται φανερό σε όλους ότι με τη συνέχιση της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι κάβοι στο λιμάνι της Σάμης θα παραμένουν ερημωμένοι...

sami

   Τα νησιά μας όμως δε βίωσαν την εγκατάλειψη μόνο από τα μέσα μεταφοράς. Μία σειρά από υπηρεσίες έκλεισαν όλα αυτά τα χρόνια στην Ιθάκη, στο Ληξούρι, στη Σάμη και στον Πόρο. Και δε μιλάμε για διακοσμητικές υπηρεσίες αλλά για αναγκαίες όπως είναι η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η εφορία, το ειρηνοδικείο, η τράπεζα, η πολεοδομία κ.α.. Αντί λοιπόν οι υπεύθυνοι αυτών των αποτελεσμάτων να βγουν και να πουν ένα «συγγνώμη» στις κοινωνίες μας για τα δεινά που τους προκάλεσαν, έχουν την ιταμότητα να δημοσιεύουν επιθετικά κείμενα με θέμα το Α.Τ.Ε.Ι. Ι.Ν.. Γι΄αυτό το τεράστιο ζήτημα όμως, θέλω να αναφερθώ αναλυτικά και θα το κάνω στο τρίτο και τελευταίο μέρος αυτής της μικρής επικοινωνίας μας...

   Αδιαμφισβήτητα, η δυσμενέστερη συνέπεια της μνημονιακής πολιτικής για τα νησιά μας δεν μπορεί να είναι άλλη απ’ την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα κέντρα υγείας, το Μαντζαβινάτειο και το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς. Όλοι γνωρίζουν ότι το νοσοκομείο μας έχει ανάγκη από τις ειδικότητες του οφθαλμίατρου, του δερματολόγου, του αιματολόγου και του ωτορινολαρυγγολόγου ενώ η καρδιολογική κλινική λειτουργεί οριακά με δύο μόλις καρδιολόγους. Κατά την τελευταία επίσκεψη του τότε Υπουργού Υγείας, κ. Γεωργιάδη, είχαμε λάβει την υπόσχεση για τη χορήγηση τετρακοσίων χιλιάδων € προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία η Πτέρυγα Βεργωτή. Αυτή η υπόσχεση δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Ο λόγος που οι χώροι υγείας έχουν αφεθεί στη μοίρα τους δεν είναι η αδυναμία του κράτους να τους υποστηρίξει, αλλά η πολιτική της απερχόμενης κυβέρνησης που τους θέλει εξαθλιωμένους προκειμένου να ενισχύονται οι ιδιωτικοί πάροχοι υπηρεσιών υγείας.

Nosokomeio

   Η έπαρση, ο αυταρχισμός και οι αντιδημοκρατικές πρακτικές έφτασαν στον κολοφώνα τους όταν η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, διά στόματος Σίμου Κεδίκογλου, ανακοίνωσε, έτσι απλά, το κλείσιμο της ΕΡΤ... Εδώ παραθέτουμε ένα βίντεο που δείχνει με τι χειρισμούς οδηγηθήκαμε στο μαύρο :

https://www.youtube.com/watch?v=gLNe_BDHfP8

   Αλλά όσα χρόνια κι αν περάσουν, αυτή η εικόνα με τις χειροπέδες στην καγκελόπορτα δε νομίζω να σβήσει ποτέ απ’ το μυαλό μας... Θα είναι για πάντα η εικόνα-στίγμα μιας κυβέρνησης που νομοθετούσε συνεχώς με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και με κατεπείγοντα νομοσχέδια... χωρίς κανένα δημοκρατικό διάλογο εντός της Βουλής... χωρίς καμία διαβούλευση με τους φορείς... χωρίς καμία απολύτως συναίνεση.

   Τέλος, ο κ.Σαμαράς προσπάθησε να μας πείσει ενώ κυβερνούσε, πως στην Ευρώπη χαίρει άκρας εκτίμησης και σεβασμού από τους εταίρους μας. Στο βίντεο που ακολουθεί ο Βρετανός Ευρωβουλευτής Nigel Farage εκφράζει μία τελείως διαφορετική πραγματικότητα, και ο λόγος του μετατρέπεται σε έναν τρομακτικό κόλαφο χαρίζοντας έτσι την ταπείνωση στον Έλληνα πρωθυπουργό και μάλιστα μέσα στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο :

https://www.youtube.com/watch?v=MYn0lTeFNV4

   Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της επικοινωνίας μας, θα μας απασχολήσει αποκλειστικά και μόνο το ζήτημα του Α.Τ.Ε.Ι. Ι.Ν.. Επειδή πολλά έχουν ειπωθεί αυτές τις μέρες και επειδή τα σοβαρά ζητήματα δεν προσφέρονται για προεκλογικά παιχνίδια, αισθάνομαι την ανάγκη να καταθέσω τα πράγματα έτσι όπως εγώ τα βίωσα και πάντα με σεβασμό προς το λειτούργημα της Εκπαίδευσης.

Αργοστόλι, 22/1/2015
Γιάννης Βαρούχας