Ο Πάυλος Παπαδάτος γράφει για τους «πολιτικούς γίγαντες»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 08:59

Ο Πάυλος Παπαδάτος γράφει για τους «πολιτικούς γίγαντες»

Οι πολιτικοί μας γίγαντες!

(Άρθρο μου στη Real News 28.12.2014)

Δυστυχώς το τέλος του 2014 μάς βρίσκει με επτά χρόνια ύφεσης που μείωσε τον πλούτο της χώρας κατά 27.4% και εξαθλίωσε νοικοκυριά και διέλυσε επιχειρήσεις. Επτά χρόνια πηγαίνουμε χωρίς εθνική αναπτυξιακή πυξίδα και εθνική στρατηγική. Οι πολιτικοί μας χωρίστηκαν σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς αλλά σε όλους και για όλα φταίει η τρόικα και φυσικά ούτε που να το διανοηθούν μήπως για όλα φταίει η δική τους ανεπάρκεια.

Όλοι τους έχουν μονίμως τα μάτια στραμμένα στο τι θα πει η Ευρώπη και ξεχνούν τελείως την Ελλάδα. Θέλουμε μία ανεξάρτητη οικονομικά χώρα αλλά συγχρόνως επιζητούμε δάνεια ή κούρεμα δανείων ακόμη και από χώρες φτωχότερες από την Ελλάδα.

Αντί η κρίση να φέρνει πιο κοντά τους πολιτικούς αρχηγούς, αυτοί απομακρύνονται ακόμη περισσότερο. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ συναντάται με τον Ραούλ Κάστρο και σύντομα με τον θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν αλλά οι δικοί μας «πολιτικοί γίγαντες» δεν συγκινούνται από την οικονομική  αθλιότητα στην οποία έχουν φέρει τη χώρα μας. Δεν θέλουν να μοιραστούν τη συνταγή σωτηρίας.

Πρέπει να ομολογήσω ότι ποτέ δεν πίστευα ότι θα επικρατούσε τέτοια πολιτική ανευθυνότητα και πολιτικός λαϊκισμός σε μία χρεοκοπημένη χώρα. Ποτέ δεν περίμενα ότι η υπεύθυνη κυβέρνηση θα δήλωνε με τέτοια επιπολαιότητα ότι απαλλασσόμεθα οριστικά από το ΔΝΤ και την τρόικα. Δήλωση που έσπειρε τον πανικό στις αγορές.

 Η κυβέρνηση όφειλε να διαπραγματευτεί μέχρι τέλους με την τρόικα έστω και ανεπιτυχώς και όχι να χρησιμοποιήσει την εκλογή Πρόεδρου Δημοκρατίας ως μέσο εκβίασης των βουλευτών, ενώ κάτω από διαφορετικές συνθήκες θα είχε εκλεγεί πανηγυρικά στην Προεδρία της Δημοκρατίας ο υπέροχος Έλληνας και πολιτικός Σταύρος Δήμας.

 Ως φαίνεται λοιπόν, η κυβέρνηση προτιμάει να πετάξει το μπαλάκι της διαπραγμάτευσης στους «άλλους» προκειμένου να τιμωρήσει την αλαζονική τρόικα, τον ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά τα εκατομμύρια των Ελλήνων που διαφωνούν με την έκδηλη ανεπάρκεια των στελεχών της. ΣΥΡΙΖΑ θέλετε; Πάρτε τον!

Ας ελπίσουμε ότι η θεαματική μείωση της τιμής του πετρελαίου, η πτώση της τιμής του ευρώ και οι μειώσεις  μισθών θα αποτελέσουν μία τεράστια ευκαιρία για τις εξαγωγικά προσανατολισμένες επιχειρήσεις της χώρας,  αν βέβαια ασχοληθεί μαζί τους και η κυβέρνηση, ώστε το 2015 να αρχίσει μία δυναμική ανάπτυξη της χώρας μας.

Σημείωση

300 Αμερικανοί φοιτητές αφίχθησαν σε ελληνικό κολλέγιο για ένα φθινοπωρινό εξάμηνο στη χώρα μας. Αφού λοιπόν έκαναν αντιφυματικά εμβόλια, ακτινογραφίες θώρακος πέρασαν από εφορίες, Περιφέρεια, Δήμο, κλπ. στο τέλος τους ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να επιστρέψουν στην Αμερική όπου και θα τους σταλεί η απαιτούμενη βίζα για να επιστρέψουν στη γη της επαγγελίας!!!