Μικέλης Μαφρέδας: Γυναίκα της χρονιάς για την Ελλάδα το 2014 η 19χρονη Ντοά Αλ Ζαμέλ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018 13:53

Μικέλης Μαφρέδας: Γυναίκα της χρονιάς για την Ελλάδα το 2014 η 19χρονη Ντοά Αλ Ζαμέλ

  Το κορίτσι αυτό ήταν ανάμεσα στους ελάχιστους επιζήσαντες από τα 500 άτομα που επέβαιναν στο σαπιοκάραβο που βούλιαξε ανοιχτά της Μάλτας στις 10 Σεπτέμβρη.

Mikelis MafredasΣτο ναυάγιο έχασε τον σύντροφο της, πάλεψε επί τέσσερα μερόνυχτα με τα κύματα της Μεσογείου πάνω σε ένα σωσίβιο. Επιπλέοντας ανάμεσα σε εκατοντάδες πτώματα προσπάθησε να κρατήσει στη ζωή δύο μωρά που της άφησαν οι γονείς τους λίγο πριν πνιγούν οι ίδιοι, μήπως και τα σώσει. Η 17μηνη Νάντια ήταν η νικήτρια της ζωής, το άλλο μωρό δεν τα κατάφερε.

Ο ηρωισμός η αυταπάρνηση και η Σπαρτιάτικη αυτοπειθαρχία που έδειξε το κορίτσι αυτό προκάλεσε παγκόσμιο θαυμασμό. Και σωστά πριν λίγες μέρες η Ακαδημία Αθηνών τη βράβευσε.

Η Ντόα Αλ Ζαμέλ έφυγε από τη Συρία όπως και χιλιάδες άλλοι συμπατριώτες της, όχι για να ζήσει την περιπέτεια, αλλά για να επιβιώσει, γιατί οι γνωστοί ιμπεριαλιστικοί κύκλοι αποφάσισαν να μακελέψουν την πατρίδα τη. Χρηματοδότησαν και εκπαίδευσαν όλους αυτούς τους Ισλαμοφασίστες  για να κάνουν όλα αυτά τα αίσχη επ’ ονόματι της «Δημοκρατίας τους».

 

Εγώ απλά υποκλίνομαι στην ηρωική αυτή πράξη της Ντόα Αλ Ζαμέλ, όπως κάνει και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που δεν ξεχωρίσουν τους ανθρώπους από την χώρα καταγωγής τους, το χρώμα ή την θρησκεία τους.

Μικέλης Μαφρέδας

Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Σπαρτιών