Ρωσσέτος Λούζης: Ο γύρος του Κουτάβου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014 19:21

Ρωσσέτος Λούζης: Ο γύρος του Κουτάβου

Θα ήθελα να συμφωνήσω δημόσια με τον πάρεδρο των Φαρακλάτων , για το γράμμα του σχετικά με τους μεγάλους κινδύνους που υπάρχουν στον περίφημο πια ΓΥΡΟ του Κουτάβου , που μετά το κλείσιμο της Γέφυρας τ’ Αργοστολιού αποτελεί την κυριότερη είσοδο της πόλης . Έχω γράψει πολλές φορές για τα προβλήματα και τους κινδύνους αυτού του δρόμου . των περίπου 2 χιλιομέτρων , και τις άμεσες επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν , με κοπή δένδρων και την απομάκρυνση των τεράστιων βράχων , που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια μας , και με τις νεροποντές και τους σεισμούς , είναι πολύ πιθανόν με την πτώση τους , να προκαλέσουν σοβαρά δυστυχήματα.

Σε αυτό μου το σημείωμα θέλω να αναφερθώ σε ένα ζήτημα , που το γνωρίζω καλά , και που , παρ’ όλο που δεν λύνει τα σοβαρά προβλήματα που ανέφερα πιο πάνω , όμως σίγουρα , καλυτερεύει πάρα πολύ τις συνθήκες της διέλευσης του δρόμου αυτού .

Είναι ο φωτισμός του δρόμου . Και πιο συγκεκριμένα .

Πριν από περίπου 18 μήνες έγινε με πρωτοβουλία μου μια μελέτη ηλεκτροφωτισμού του δρόμου από τον ΔΕΔΔΗΕ’/ΔΕΗ , και το κόστος κατασκευής ανακοινώθηκε στον Δήμο Κεφαλονιάς ( περίπου 60000 Ε ). Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε το έργο και στάλθηκε στην ΠΙΝ για έγκριση και χρηματοδότηση . Ο χρόνος κατασκευής , μετά την πληρωμή του ποσού δεν θα ξεπερνούσε τον 1 μήνα …

Ερωτώ λοιπόν όλους τους πιο πάνω αρμόδιους :

Τι γίνεται με το έργο αυτό , που βρίσκεται η μελέτη και η διαδικασία έγκρισης ; Μήπως το ‘έκοψε ‘ η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή στην Κέρκυρα , γιατί από όσα γνωρίζω , από εδώ στάλθηκε με θετική εισήγηση . Μήπως η νέα Περ/κή Αρχή μπορεί να το ξαναδεί ;

Είναι κρίμα μια τόσο εύκολη , φθηνή , γρήγορη και αποτελεσματική λύση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος να …εκκρεμεί , και οι κίνδυνοι να παραμονεύουν σε κάθε νεροποντή ή σεισμό .

Είμαι στην διάθεση σας για όποια πληροφορία και βοήθεια .

Ρωσσέτος  Λούζης