Δημήτρης Σιμωτάς: Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, μα η αυταπάτη μένει...

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 09 Νοεμβρίου 2014 17:24

Δημήτρης Σιμωτάς: Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, μα η αυταπάτη μένει...

Του Δημητρίου Π. Σιμωτά Χρηματιστηριακός  Αν και λόγω του επαγγέλματός μου, αυτού του Χρηματιστηριακού, θα έπρεπε να αναφέρομαι μόνο σε οικονομικά στοιχεία, είτε Κρατών είτε Επιχειρήσεων, αντ΄αυτού αναγκάζομαι να ασχολούμαι ΚΑΙ με την πολιτικο-κομματική κατάστασή μας , δυστυχώς, γιατί αυτή επηρεάζει άμεσα οικονομικά τόσο εμάς, όσο και το Χρηματιστήριό μας! Τα παιχνίδια των πολιτικών (των φανατισμένων κομματικά τουλάχιστον) στοιχίζουν κυριολεκτικά ζωές! Οι ανεπάγγελτοι αυτοί κύριοι της εξουσίας, για την καρέκλα και την οποιαδήποτε ψευδο-ιδεολογία, είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν γενιές ολόκληρες! Το βλέπουμε, το ζούμε κάθε μέρα.                     

Η Κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν θέλουν να δουν την αλήθεια. Δεν θέλουν, ρεαλιστικά, να δράσουν. Δεν θέλουν να συνεννοηθούν πουθενά και σε τίποτα! Δεν τους συμφέρει! Το θέμα είναι όμως, ότι εμείς πληρώνουμε για τα παιχνίδια τους. Εμείς καλούμεθα να «μπαλώσουμε» την όποια τρύπα δημιουργήσουν. Στο όνομα της δήθεν δεξιάς, της δήθεν αριστεράς, του δήθεν σοσιαλισμού! Για την δήθεν επαναστατική ιστορία, για τους δήθεν αγώνες και θυσίες.. εμείς καλούμεθα να πληρώσουμε με την ζωή και το μέλλον μας!

Η ειρωνεία δε, της υπόθεσης είναι, ότι ενώ αυτοί τον έχουν… «δεμένο τον γάιδαρό» τους, ό,τι και αν συμβεί, εμείς τρέχουμε ανά 2-3 χρόνια να τους ψηφίσουμε, πιστεύοντας σε φρούδες υποσχέσεις και σε όνειρα θερινής νυχτός! Δεν μας αρέσει το προοδευτικό, το καινούργιο, το διαφορετικό, το πιο Ευρωπαϊκό ή το ιδεολογικά ανεξάρτητο! Δεν μας αρέσουν αυτοί που λένε την αλήθεια! Αυτοί που επιμένουν ότι η μόνη λύση είναι η σκληρή δουλειά και η συνεργασία.

Δεν μας αρέσουν αυτοί που τονίζουν ότι το χρέος ΔΕΝ είναι το διαχρονικό πρόβλημα, αλλά η έλλειψη παραγωγικότητας, η έλλειψη επιχειρηματικότητας, η ελλιπής λειτουργία της δικαιοσύνης, η τεράστια γραφειοκρατία και η, ανάμεσα σε όλα τα άλλα, ατυχέστατη νοοτροπία μας. Εμείς θέλουμε σοσιαλισμό, κομμουνισμό, φασισμό, παλαιό-κομματικές νοοτροπίες! Θέλουμε να πιστεύουμε σε «δαίμονες» του παρελθόντος όλων των αποχρώσεων, γουστάρουμε να επιρρίπτουμε τις ευθύνες, όχι εκεί που πρέπει, αλλά στην «κακή Τρόικα», στους τοκογλύφους, στους ψεκασμούς, σε συνομωσίες «για αγρίους» και στην «επίθεση του κεφαλαίου» εναντίον μας! Με άλλα λόγια, την ευθύνη για το περίπου 50% της ανεργίας στους νέους μας, για την έλλειψη επιχειρηματικότητας, για τα χρέη που έχουν πλέον σχεδόν όλοι, για τις αυτοκτονίες, για την διαφθορά, για την ντροπή που νιώθουμε για το Κράτος μας, φταίνε οι Πολιτικοί. Εμείς όμως τους ψηφίσαμε και τους ψηφίζουμε.

Άρα για την ύπαρξή τους και τις πράξεις τους, ευθυνόμεθα ΚΑΙ εμείς!

via eyedoll.gr