Ανοιχτή επιστολή Σάββα Τσάση προς πρόεδρο Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών Τάσο Βαλλιανάτο

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2014 11:47

Ανοιχτή επιστολή Σάββα Τσάση προς πρόεδρο Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών Τάσο Βαλλιανάτο

    << ΑΙΔΩΣ ΚΥΡΙΕ ΤΑΣΟ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΕ, ΑΙΔΩΣ...>> Κύριε Πρόεδρε, Καθυστέρησα λίγες ημέρες να σχολιάσω το υβριστικό μήνυμα που έλαβα από εσάς στο κινητό μου τηλέφωνο. Αυτό έγινε, διότι ήθελα να κατανοήσω την ανίερον αλλά και αψυχολόγητη αυτήν πράξιν σας. Και εξηγούμαι:  

Ασχολήθηκα κοντά σας επί ένα εξάμηνον σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων σας, ειδικά στον χώρον της δημοσίας ζωής, προσφέροντας  κάθε τι που μπορούσα για την επίτευξη των στόχων σας. Οπωσδήποτε,βέβαια, δεν επέτρεψα εις τον εαυτόν μου ενέργειες οι οποίες  να εγγίζουν πρόσωπα.

Εις την εξάμηνη αυτή συνεργασία μας,εθέσατε ως βασικό σας θέμα την επίσκεψή σας στο Φανάρι προκειμένου, ως πρόεδρος της Αδελφότητος να συναντηθείτε με τον Παναγιώτατον Πατριάρχηνκ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΝ τον Β’.

Οι προσπάθειες που κατέβαλα σας είναι γνωστές και ήταν όπως πιστεύω, οι απόλυτα ενδεδειγμένες.

Αν υπήρξαν ορισμένες ημερολογιακές μεταβολές, τούτο ωφείλετο εις εμβολίμους συναντήσεις του Παναγιωτάτου, που ο ίδιος έκρινε ως πρώτης πρωτεραιότητος. Ποιος,λοιπόν, ήμουν εγώ, που θα ζητούσα από τον Παναγιώτατο να τηρηθούν οι συμφωνίες για την πραγματοποίηση της συναντήσεώς σας;

Κύριε Πρόεδρε,

Κατά την εξάμηνη συνεργασία μας, ουδέποτε σας  επιβάρυνα με οιανδήποτε αμοιβή στις διάφορες επιδιώξεις σας προς υλοποίησιν των οραματισμών σας.

Έτσι,λοιπόν, θεωρώ τις ύβρεις που μου απευθύνατε μέσω μηνύματος στο προσωπικό κινητό μου τηλέφωνο  ως μη συνάδουσας προς την μόρφωσιν, αλλά και την ηλικίαν σας.

Επιπροσθέτως δε μη συνάδουσας προς τη δική μου ηλικία που είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από τη δική σας.

Κύριε Βαλλιανάτε, γνωρίζετε άλλωστε  το του Πλάτωνος: «Παιδεία άνευ αρετής, πανουργία, ου σοφία δοκεί είναι».

Για τους παραπάνω λόγους, κ. Πρόεδρε, είμαι υποχρεωμένος το όλον συμβάν, όπως το περιγράφω, αφενός  μεν να δημοσιευθή εις τον Τύπον, αφετέρου δε αντίγραφον του παρόντος να διανεμηθή σε κάθε ένα εκ των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητος.

Κι αυτό  διότι το κείμενο των ολίγων, αλλά υβριστικών σας λέξεων με προσβάλει, ως άνθρωπο και ως επαγγελματία Δημοσιογράφο και Συγγραφέα και ζητώ από τους Συναδέλφους σας εις το Διοικητικό Συμβούλιον να διατηρήσουν αλώβητο το ήθος μου και την αξιοπρέπειά μου.                              

                                                          ΣΑΒΒΑΣ  ΤΣΑΣΗΣ

                                             ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ