Ολγα Αντωνάτου - Βαλσάμου: Η γραμμή..., οι Πασόκοι...οι πατριώτες "

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 07:04

Ολγα Αντωνάτου - Βαλσάμου: Η γραμμή..., οι Πασόκοι...οι πατριώτες "

  Αυτές τις δύο μέρες πέρα από τη συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ που πήγε όπως ακριβώς περιμέναμε…, θα μπορούσε να σταθεί κανείς σε δύο θέματα που κατά τη γνώμη μου παρουσιάζουν σχετικό ενδιαφέρον:   1)Το πρώτο θέμα έχει να κάνει περισσότερο σε Εθνικό επίπεδο.

Παραβρισκόμενος σε τηλεοπτικό πάνελ, ως συνήθως, ο γνωστός ακροδεξιός Γεωργιάδης, ανέφερε μια αντικειμενική πραγματικότητα βγαλμένη από το παρελθόν. Η αναφορά του ότι στην περίπτωση που ο Ελληνικός λαός ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, θα πάρει τα χρήματά του από τις Ελληνικές τράπεζες, δείχνει ακριβώς πως οι (πατριώτες) αντιμετωπίζουν την εκλογική αναμέτρηση και το καλό της πατρίδας.  Αυτοί που κόπτονται για την εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος  γράφουν  στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, τη θέληση του Ελληνικού λαού  εφόσον «αυτοί» δεν είναι κυβέρνηση,  και με την γνωστή πρακτική των ταγμάτων ασφαλείας,  σαμποτάρουν το καλό της πατρίδας, διασφαλίζοντας τα  χρηματάκια   τους με τρόπο ανάλογο της λίστας Λαγκάρτ. Πάνω απ’ όλα το ατομικό συμφέρον  και το σαμποτάζ στην όποια άλλη πολιτική επιλογή.

  Δυστυχώς στις μέρες μας, οι πατριώτες, οι  εθνικιστές, λειτουργούν πάντα με βάση τις επιλογές των ξένων «εισβολέων».

  2) Με έκπληξη μου είδα ένα δημοσίευμα που αφορούσε σε τοπικό επίπεδο έναν συμπολίτη μας, υποψήφιο Δήμαρχο Κεφαλλονιάς, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γ. Δημητράτο.

  Όπως η Κυβέρνηση και η Τρώϊκα  λειτουργούν στη λογική του τρόμου και του ελέγχου ώστε να μην υπάρχει καμία διαφορετική άποψη, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο,  ανασύροντας από το παρελθόν της  Αριστεράς των δηλώσεων , επικαλούνται σεβασμό στη γραμμή χωρίς την λογική της πειθούς  μέσα στα όργανα. Ο σεβασμός στη γραμμή οδήγησε την Αριστερά μέχρι σήμερα να πελαγοδρομεί μιας και το πολιτικό γραφείο, η κεντρική επιτροπή, επιβάλλεται  στους συντρόφους. Αυτό σύντροφοι στοίχισε. Τα διοικητικά μέτρα του Κομμουνιστικού Κινήματος   πάντα έφεραν αντίθετα αποτελέσματα. Φυσικά τότε, σε εκείνες τις εποχές, σύντροφοι ήταν , και μάλιστα μπαρουτοκαπνισμένοι αυτοί που επέβαλαν τη λογική της υπακοής στη γραμμή, καθώς και οι ιστορικές συνθήκες ήταν άσχημες για την Αριστερά.

  Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ,  δια των επίσημων εκπροσώπων του, υπεύθυνων για τη οργάνωση Κεφαλονιάς, μελών της Κεντρικής Επιτροπής, βγαίνει να μας θυμίσει εκείνες τις εποχές. Εμείς  ελπίζαμε μέχρι σήμερα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διακρινόταν για το ήθος του στη διαφορετική άποψη, το οποίο ήταν και παραμένει να είναι ένα πολύ δυνατό όπλο για την σύνθεση του επαναστατικού παράγοντα.  Τι ακριβώς συμβαίνει και χάνει αυτήν την στιγμή αυτό το ισχυρό χαρακτηριστικό του;  Ίσως με το άνοιγμα στον ευρύτερο χώρο της σοσιαλοδημοκρατίας κάποιοι πολιτικοί καιροσκόποι  να  βρήκαν χώρο για να προστατευτούν από τη δική τους προσωπική ιστορία.

  Είναι γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. συγκυβερνούν με την Τρώίκα, ο μέσος ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ και ο λαϊκός δεξιός δε συναινούν  στο κουκούλωμα ή στην συγκάλυψη, γι ’αυτό και εκλογικά μετακινούνται απ ’τα κόμματα προέλευσής τους.

  Δική μου προτροπή είναι να συνεχίσετε εσείς που βρήκατε πόρτα και περάσατε σε χώρους με ήθους και ιστορία, να συνεχίσετε τη δουλεία της ατομικής προστασίας σας  απ ΄ αυτά που έχετε κάνει ώστε να δείξετε και σε  άλλους που συμμερίζονται τις αγωνίες σας, ώστε εμείς οι υπόλοιποι να γνωρίζουμε ποιοι είναι «για την πάρτη» τους και ποιοι είναι για την ιστορία.

Το κονκλάβιο υπηρετεί την ματαιοδοξία του Πάπα, το συγχωροχάρτι , το ήθος τους.

ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ…

                                                                                               Αντωνάτου – Βαλσάμου Όλγα

                                                                                                     ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΜΝΗΜΗ  

ΥΓ:  Κ. Δημητράτο και κάθε Κ. Δημητράτο , δεν είσαι μόνος. Αυτοί θα ελεγχθούν.