Μικέλης Μαφρέδας: Δημοψήφισμα στην Σκωτία – Θα τιμωρηθούν οι Άγγλοι εμπνευστές του "Διαίρει και Βασίλευε";

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 14:41

Μικέλης Μαφρέδας: Δημοψήφισμα στην Σκωτία – Θα τιμωρηθούν οι Άγγλοι εμπνευστές του "Διαίρει και Βασίλευε";

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε την αγωνιώδη προσπάθεια της πολιτικής και οικονομικής ελίτ της Αγγλίας, να αποτρέψουν την απόσχιση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο. Την Σκωτία που κατέλαβαν με πολύ βίαιο τρόπο. Το παλμαρέ των Άγγλων αποικιοκρατών έχει πολλές τέτοιες «επιτυχίες». Την κατάκτηση μεγάλων περιοχών της γης, την καταπίεση των λαών και την αρπαγή του φυσικού πλούτου. Για να πετύχουν τον σκοπό τους, συνεργάστηκαν ακόμη και με δουλέμπορους και πειρατές, προκάλεσαν εμφύλιες διαμάχες πολέμους και πραξικοπήματα.

Ο επικεφαλής των μισθοφορικών στρατευμάτων στην Αγκόλα ήταν πρώην στρατιωτικός του Ηνωμένου Βασιλείου, που εκτελέστηκε για εγκλήματα κατά του Αγκολάνικου λαού.

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια που η Θάτσερ, άφησε να πεθάνουν σαν σκυλιά οι ηρωικοί ανθρακωρύχοι απεργοί πείνας.

Ο Ελληνισμός έχει πικρή εμπειρία από τους άγγλους Ιμπεριαλιστές . Κατάκλεψαν τις αρχαιότητές μας, έπαιξαν ύπουλο ρόλο στην μικρασιατική εκστρατεία και στον εμφύλιο και στήριξαν ο,τι πιο αντιδραστικό επεβλήθη στον λαό μας.

Η Κύπρος πλήρωσε βαρύ το τίμημα κατά τη διάρκεια της εγγλέζικης κατοχής, ενώ τμήμα του νησιού χρησιμοποιείται ως στρατιωτική βάση ακόμα και στις μέρες μας.
Αλλά και εμείς οι Κεφαλονίτες, ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πρόγονοί μας υπέστησαν τα πάνδεινα από την Αγγλική κατοχή.

Οι οπαδοί της Ένωσης με την Ελλάδα, υπέστησαν εξευτελισμούς και εκτελέσεις.

Ακόμη όμως και σήμερα, χώνουν παντού τη μύτη τους.

Σε βίαιους διαχωρισμούς λαών, σε αραβικές και πορτοκαλί επαναστάσεις, ενώ έχουν τεράστια ευθύνη για το φαινόμενο της Αλ Κάιντα και των Τζιχαντιστών. Μήπως λοιπόν στις 18/9 ήλθε η ώρα η ιστορία να τους τιμωρήσει; Ίδωμεν...

Θα ήταν παράληψή μου να μην αναφέρω ότι αυτά που γράφω, αφορούν το πολιτικό, στρατιωτικό και οικονομικό κατεστημένο του Ηνωμένου Βασιλείου και όχι τους απλούς πολίτες αυτής της χώρας που πολλοί από αυτούς αγαπούν την χώρα μας, μας επισκέπτονται συχνά, ενώ πολύ από αυτούς διαμένουν και μαζί μας και δεν συμφωνούν με την τυχοδιωκτική πολιτική των κυβερνήσεών τους.

Μικέλης Μαφρέδας

Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Σπαρτιών