Τι συμβαίνει με την Διαδημοτική Επιχείρηση Καθαριότητας;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014 13:22

Τι συμβαίνει με την Διαδημοτική Επιχείρηση Καθαριότητας;

Γράφει ο Μικέλης Μαφρέδας Εδώ και αρκετό καιρό μου κάνει εντύπωση η κακή κατάσταση που βρίσκονται οι περισσότεροι κάδοι υποδοχής των απορριμμάτων.  Σπασμένα καπάκια, φρένα που δεν λειτουργούν, τρύπες που τα σκουπίδια ξαναπέφτουν στον δρόμο, κάδοι που δεν βάφονται και δεν πλένονται και γενικά μία κατάσταση που κάνει άσχημη εντύπωση στους δημότες και τους επισκέπτες.

Οφείλω βέβαια να πω πως η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται κανονικά από τις προσπάθειες των εργαζόμενων.

Κουτσά – στραβά φέτος τα καταφέρνουμε, εάν όμως η διοίκηση της επιχείρησης δεν πάρει μέτρα τους επόμενους μήνες, η κατάσταση μετά δεν θα μαζεύεται…

Μακάρι παρόμοια προβλήματα να μην υπάρχουν γενικότερα στον μηχανολογικό εξοπλισμό, γιατί τότε θα μιλάμε για ύποπτη υποβάθμιση της επιχείρησης με στόχο την ιδιωτικοποίησή της.

Η διαδημοτική επιχείρηση, όταν δημιουργήθηκε πριν από 30 χρόνια ήταν πρωτοποριακή ιδέα, όχι μόνο για τα νησιά μας, αλλά και για όλη τη χώρα και έχει συμβάλει ώστε η Κεφαλονιά και η Ιθάκη να είναι τα καθαρότερα νησιά της Ελλάδας και έτσι πρέπει να παραμείνουν.

Ακόμη θέλω να αναφέρω και κάτι για τη νέα δημοτική αρχή που ορκίζεται στις 31/8. Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι αρκετά ανανεωμένο κάτι που με πρώτη ματιά είναι θετικό. Το αρνητικό είναι ότι από τα 41 μέλη δύο μόνο θα είναι γυναίκες.

Παρά την ποσόστωση ως προς τις υποψηφιότητες το εκλογικό σώμα, δυστυχώς, δεν τις εμπιστεύτηκε. Για την δημοτική Ενότητα Λειβαθούς από τους 11 προέδρους των τοπικών Κοινοτήτων, οι οκτώ είναι νεοεκλεγμένοι, μεταξύ των οποίων οι δύο  είναι γυναίκες.

Τους εύχομαι καλή δύναμη ώστε να ανταποκριθούν στα καθημερινά προβλήματα των δημοτών…

Όσο για την δημοτική Αρχή, θα κριθεί εκ του αποτελέσματος και μακάρι να υπάρχει καλύτερη συνεργασία για το καλό του τόπου.

Η δημοτική παράταξη Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά θα είναι αρωγός σε κάθε θετικό βήμα που γίνεται, αλλά και θα ασκήσει εποικοδομητική κριτική όπου κρίνει ότι κάτι δεν είναι προς το συμφέρων των δημοτών.

Μικέλης Μαφρέδας

Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σπαρτιών