Γαβριήλ Μανωλάτος : Χρηματοδότηση των σπουδών των φοιτητών της Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014 11:01

Γαβριήλ Μανωλάτος : Χρηματοδότηση των σπουδών των φοιτητών της Κεφαλονιάς

Η Κεφαλονιά  μας επλήγη ανελέητα από τους σεισμούς. Οι καταστροφές είναι μεγάλες. Οι ανάγκες των πληγέντων πάρα πολλές και επείγουσες. Τα προβλήματα ανυπέρβλητα. Οι δυνατότητες των κατοίκων για την αντιμετώπιση τους πολύ περιορισμένες.

Σ’ αυτήν την κατάσταση που βρίσκεται το Νησί μας, δε θα πρέπει να ξεχνάμε τους φοιτητές  και τους σπουδαστές μας που βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους και αγωνίζονται για γνώση και ένα καλύτερο αύριο. Οι γονείς τους θυσιάζονται γι’ αυτά τα παιδιά. Όμως, με τα νέα  δεδομένα και τις νέες και επείγουσες ανάγκες τους, πόσο θα αντέξουν και  πόσοι θα κρατήσουν;

Χρειάζεται επειγόντως μέριμνα.

Οι σύλλογοι και οι ενώσεις της Κεφαλονιάς μας αλλά και οι έχοντες συμπολίτες μας, ας κοιτάξουν με κατανόηση και συμπόνια το πρόβλημα που δημιουργείται και ας βοηθήσουν, όπως μπορούν, τους  σεισμόπληκτους  σπουδαστές μας πριν αναγκαστούν να διακόψουν τις σπουδές τους.

Μα πάνω απ’ όλα, οι διοίκηση του νησιού  μας, Δήμος και Περιφέρεια, ας φροντίσουν ώστε να χρηματοδοτηθούν οι  σπουδές των σεισμόπληκτων φοιτητών μας από την πολιτεία, επιδοτώντας το ενοίκιο τους και παρέχοντας συγχρόνως κάποιο χρηματικό βοήθημα, τουλάχιστον υπό μορφή άτοκου δανείου.

Το πρόβλημα είναι Επείγον. Ο Δήμος και η Περιφέρεια ας Δράσουν

Οι  φοιτητές μας το έχουν επειγόντως ανάγκη.