Κων/νος Πρέντζας: Καράβι για τους σεισμοπαθείς

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 10:38

Κων/νος Πρέντζας: Καράβι για τους σεισμοπαθείς

Είναι δυνατόν ? Οι άνθρωποι στο Ληξούρι τόσες μέρες να κοιμούνται στα αμάξια τους και να τους στήνουν σκηνές χωρίς πάτο μέσα στο γήπεδο και ενώ τόσες μέρες δεν έχει σταματήσει η βροχή ; Να κοιμούνται οι ηλικιωμένοι στο κλειστό γήπεδο και να μην μπορούν να φάνε ένα φαγητό μαγειρευτό ; Και ενώ μπορώ να πω ότι ο κρατικός μηχανισμός και οι φορείς του τόπου κάνουν ότι μπορούν, αναρωτιέμαι ποιός είναι υπεύθυνος για το καράβι  που ήρθε να φιλοξενήσει σεισμοπαθείς !

Ποιοί και με ποια κριτήρια ανέβηκαν στο πλοίο  βρίσκοντας ένα κρεβάτι να ξαπλώσουν, ζέστη και ένα πιάτο φαγητό?

Οι αληθινοί σεισμοπαθείς από το Ληξούρι ή οι ιμιτασιόν από το Αργοστόλι?

 Ας μας πει κάποιος σήμερα, πόσοι Ληξουριώτες φιλοξενούνται στο καράβι.

Τρεις, πέντε, είκοσι? Πόσοι?

Οι υπόλοιποι ποιοι Είναι?

Αυτοί που δεν αισθάνονται ψυχολογικά εντάξει να μπουν σπίτι τους?

Δουλευόμαστε ή απλώς δεν αξίζει να αποκαλούμαστε ανθρώπινα όντα??

Είναι δυνατόν συμπολίτες μας χωρίς ουσιαστικό πρόβλημα, να παίρνουν τη θέση κάποιου που έχει άμεση ανάγκη στέγασης και σίτισης?

Είναι δυνατόν σαν μέλος της κοινωνίας να μην αισθάνομαι οργή για  όσους εκμεταλλεύονται καταστάσεις ?

Δε λέω, είναι υπαρκτό το ψυχολογικό πρόβλημα, ιδίως για όσους δεν έχουν την εμπειρία του σεισμού και διαμένουν στην Κεφαλονιά, όμως το ΑΛΗΘΙΝΟ πρόβλημα είναι όσων δεν μπορούν να μπουν σπίτι τους και είναι τεραστίως μεγαλύτερο.

Είναι πρόβλημα ασφαλούς διαβίωσης και σε μερικές περιπτώσεις, επιβίωσης.

Δηλαδή αντί ο υπεύθυνος για το καράβι να φροντίσει πρώτα από όλα και κυρίως να φιλοξενηθούν οι άνθρωποι που έχουν την ανάγκη όλων μας, οι ηλικιωμένοι, μετά τα παιδάκια που το σπίτι τους κρίθηκε ακατάλληλο και κοιμούνται στα αυτοκίνητα ή τους βάλανε χθές σκηνές χειμωνιάτικα μέσα στο κρύο και τη βροχή με ΑΜΕΣΟ κίνδυνο της υγείας τους, και έπειτα όσοι πλέον δεν έχουν σπίτι  έστω και φιλικό να κοιμηθούν, αντ’ αυτού τι έκανε??

Μπουκάρισαν στο πλοίο πρώτοι και καλύτεροι οι γύφτοι , όχι μόνο της Κεφαλλονιάς αλλά μαθαίνω ήρθαν από Πύργο και Αχαΐα, για το τζάμπα φαγητό και ύπνο.

Αυτοί που ποτέ δε θέλησαν να συνεισφέρουν στην κοινωνία που τους ανέχεται εισέβαλαν στο καράβι που ήρθε να φιλοξενήσει σεισμοπαθείς?

Αλλά έτσι είναι το Ελληνικό κράτος, καλά μας κάνουν οι γύφτοι ….

Έχει πληρώσει κανένας από αυτούς ΤΕΒΕ?? Αν ξέρετε κάποιον να πάω να τον συγχαρώ και να του ζητήσω συγγνώμη.

Έχει πληρώσει κανείς τους εφορία?? Πληρώνουν σήμα κυκλοφορίας ή ασφάλιστρα για τα αυτοκίνητά τους ?? Έχουν υπηρετήσει τη θητεία τους στο στρατό όπως όλοι μας?? Δηλαδή ο κάθε άρρεν Έλληνας είναι ηλίθιος που έδωσε κατά μέσο όρο 17 μήνες στην πατρίδα από τη ζωή του ?? Μάλλον.

Ξέρουν όμως να τρέχουν στο νοσοκομείο και να απαιτούν, να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο με ταξί, να εισπράττουν επιδόματα ( συνήθως κάνοντας ψευδείς δηλώσεις)και σε καταστάσεις σαν τη σημερινή που βιώνουμε όλοι μας και κυρίως στην επαρχία της Παλλικής, έτρεξαν αμέσως πρώτοι να μπουν στο πλοίο!!!!!!

Όσο για το αν σε ένα κλειστό χώρο ελλοχεύει ο κίνδυνος ηπατίτιδας και γαστρεντερίτιδας ας μας ενημερώσουν οι γιατροί.

Αλλά ξέχασα μάλλον μια σημαντική λεπτομέρεια. Ψηφίζουν ( άλλο κουλό και τούτο, δεν καταλαβαίνω γιατί έχουν δικαίωμα ψήφου αλλά όχι τις υποχρεώσεις που απορρέουν). Και κάποιοι ωφελούνται από αυτές τις ψήφους και εκλέγονται!!!

Όμως το θέμα  σήμερα είναι οι συνάνθρωποί μας και συμπατριώτες μας που έχουν άμεση ανάγκη.

Απευθύνω αίτημα στους υπευθύνους διαχείρισης της κρίσης αυτής να αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικότητα το θέμα των αστέγων στην Παλλική.

  •         Τα ξενοδοχεία που ελεγχθήκαν στο Ληξούρι από τους Μηχανικούς , δεν μπορούν να φιλοξενήσουν κόσμο? Τι έλεγχαν 5 άνθρωποι το Garden Village;
  •         Όσοι θέλουν να παραμείνουν στο καράβι ή να επιβιβαστούν σε αυτό που έρχεται την Παρασκευή, δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να δείχνουν χαρτί μηχανικού ότι το σπίτι τους κρίθηκε ακατάλληλο? Δεν θα έπρεπε έστω κάποιος γείτονας να επιβεβαιώσει το πρόβλημα σε περίπτωση που οι μηχανικοί δεν έχουν ακόμα κάνει τον έλεγχο?
  •         Δεν θα έπρεπε με κάποιο τρόπο ( π.χ. το Ε1) να αποδεικνύεται ότι διαμένει μόνιμα στο νησί όποιος θέλει να πάει στο καράβι;

Τελειώνοντας να πω , και όποιος θέλει ας το σημειώσει, πως το νούμερο 600 κατεδαφιστέα σπίτια που ανακοίνωσε ο Υπουργός τελικά δεν θα είναι ούτε 100!!

Και όσοι έπαθαν ζημιές στο σπίτι τους, ή την επιχείρησή τους έχω την αίσθηση πως μέχρι τις εκλογές θα έχουν βάσιμες ελπίδες να πάρουν κάποια λεφτά, εάν αυτές περάσουν  και δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις τότε σκούρα τα πράγματα..

Ας ευχηθούμε πρωτίστως να σταματήσουν εδώ οι επισκέψεις του Εγκέλαδου, και έπειτα ας ελπίσουμε οι εκλεγμένοι και διορισμένοι υπεύθυνοι να φέρουν εις πέρας με  επιτυχία το όντως δύσκολο έργο που έχουν

Κωνσταντίνος Πρέντζας