Όλα για τα νούμερα (VIDEO)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 20:00

Όλα για τα νούμερα (VIDEO)

Σήμερα το πρωί, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, κυρίαρχο θέμα ήταν (ακόμη ένα) τραγικό περιστατικό στο Κορδελιό αυτή τη φορά, όπου ένα σπίτι στο οποίο η ΔΕΗ είχε κόψει το ρεύμα, πήρε φωτιά από κεριά και κινδύνεψαν το ζευγάρι που κατοικούσε σε αυτό, το παιδάκι τους και η γιαγιά της οικογένειας. Μόλις η δημοσιογράφος της εκπομπής έφτασε στο σημείο έδωσε το μικρόφωνο στον πατέρα. Από την πρώτη στιγμή ο πατέρας ανέφερε οτι είναι άτομο με αναπηρία και ήταν προφανές οτι δυσκολευόταν στην ομιλία αλλά και στην περιγραφή του συμβάντος, καθώς και των προβλημάτων της οικογενείας. Παρ' όλα αυτά η δημοσιογράφος δεν του πήρε το μικρόφωνο και άφησε τον άνθρωπο να εκτίθεται, ενώ θα έπρεπε να συγκεντρώσει στοιχεία και να τα παρουσιάσει δεδομένης της κατάστασης...

Ο ίδιος ο Παπαδάκης ρώτησε τη δημοσιογράφο αν ο άνθρωπος είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, πήρε θετική απάντηση, παρ' όλα αυτά θέλησε να ακουστεί στον αέρα η έκρηξη του ανθρώπου, το κλάμα, η "ανθρώπινη στιγμή"... Στη συνέχεια της εκπομπής πραγματοποιήθηκε ζωντανή σύνδεση με τη δημοσιογράφο στο σημείο. Η κάμερα μας έδειξε το καμμένο σπίτι και ξαφνικά ο Παπαδάκης εντόπισε τον πατέρα που όπως αναφέραμε και πιο πάνω είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, η κάμερα φυσικά έκανε ζουμ στον άνθρωπο. Ανάφερε ο άνθρωπος "σας παρακαλώ πάρα πολύ το πρόσωπό μου μη δίχνετε", κρύφτηκε αλλά η κάμερα δεν το σεβάστηκε ιδιαίτερα.

Σε κάποια στιγμή ο Παπαδάκης αναφέρθηκε σε ένα σχόλιο τηλεθεάτριας που ανέφερε οτι "είναι ανεκδιήγητοι και καραγκιόζηδες που δείχνουν αυτή την εικόνα". Στην κυρία ανέλαβε να απαντήσει (και) ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ οτι "είναι αλλού να 'ουμε". Ο Παπαδάκης ερμήνευσε το σχόλιο ως εξής: κάποιοι άνθρωποι έχουν παγώσει και βάζουν κομματικές παρωπίδες.

Στη συνέχεια εξελίχθηκε πολιτική συζήτηση και ο Παπαδάκης ενημερώθηκε οτι υπήρχε σκηνικό έντασης. Διέκοψε λοιπόν την πολιτική συζήτηση και συνδέθηκε ζωντανά και πάλι με το Κορδελιό. Ακούστηκε η δημοσιογράφος να λέει "γιατί του επιτεθήκατε, ε παιδιά δεν είναι καλά έχει πάρει μαχαίρι, ε κοίταξέ με, ηρέμησε, όλοι μαζί σου είμαστε" και να φωνάζει. Αντί λοιπόν να κόψουν κατευθείαν τη σύνδεση, η κάμερα κατευθύνθηκε προς το σημείο που υπήρχε η ένταση, για να μας δείξει τον άνθρωπο με το μαχαίρι. Ο άνθρωπος πήγε κατά πάνω σε κάποιον άλλον κουνώντας απειλητικά το μαχαίρι, η κάμερα εκεί. Έπεσαν κατά πάνω του 2-3 να του πάρουν το μαχαίρι, η δημοσιογράφος φώναζε να του πάρουν το μαχαίρι, ο Παπαδάκης φώναζε να του πάρουν το μαχαίρι και η κάμερα ΕΚΕΙ. Ο Παπαδάκης λοιπόν αφού αποτυπώθηκαν όλα αυτά φώναξε με αγανάκτηση "να φύγει, να φύγει, να φύγει η εικόνα".

Δύο λεπτά αφότου σταύρωσαν την τηλεθεάτρια που τους είπε καραγκιόζηδες, απέδειξαν όχι μόνο οτι είναι, αλλά και το που μπορεί να φτάσει η εκμετάλλευση τέτοιων καταστάσεων και η απουσία δεοντολογίας. Ναι ήταν εύκολο να πουλήσουν ευαιησθησία με το θέμα και να συντονίζουν υπηρεσίες από τηλεοπτικού αέρος. Αλλά δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στα ανθρωποφαγικά ένστικτα που γεννά το κυνήγι τηλεθέασης και οδήγησε στο να κυνηγάει η κάμερα έναν άνθρωπο με πρόβλημα, να τον εκθέτει δημόσια και στο τέλος να τον οδηγήσει σε μία τέτοια κίνηση. Δεν τον προστάτευσαν ούτε στιγμή, περίμεναν να κόψουν τη σύνδεση μόλις όρμηξαν για να του πάρουν το μαχαίρι, μη τυχόν και χανόταν κάνα σκηνικό.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν να προστατευτούν μόνο από ένα ανάλγητο κράτος, αλλά και από μία ακόμη πιο ανάγλητη τηλεόραση η οποία αναζητά τέτοια σκηνικά απλά και μόνο για να κάνει νούμερα. Το ΕΣΡ ή ο όποιος αρμόδιος θα πρέπει να επιληφθεί άμεσα της κατάστασης. Η δικαιολογία είναι γνωστή και μάλιστα την αναπαρήγαγε καθ' όλη τη διάρκεια της εκπομπής ο Παπαδάκης. Η πιθανότητα να πιστεύουν όντως οτι επιτελούν κοινωνικό έργο και δεν λαϊκίζουν θεωρώ οτι είναι υπαρκτή, κάποιος όμως θα πρέπει να δώσει ένα τέλος σε αυτή τους την αυταπάτη. Εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο με τρόπο αισχρό.

Απολαύστε το βίντεο:

https://youtu.be/FzSyBUJGRMg

epikairo.gr