Κώστας Πρέντζας: «Καταλαβαίνουν πλέον οι περισσότεροι πως το ίδιον συμφέρον ξεκινά από το κοινό συμφέρον»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2013 15:58

Κώστας Πρέντζας: «Καταλαβαίνουν πλέον οι περισσότεροι πως το ίδιον συμφέρον ξεκινά από το κοινό συμφέρον»

Συνέχεια στο χθεσινό του άρθρο για την Δημοτική Καντίνα στον Μύρτο, δίνει σήμερα ο Κώστας Πρέντζας Να ξεκαθαρίσω πρώτα από όλα πως, δεν γράφω για να γίνω αρεστός. Δεν γράφω για να υμνήσω τον γίγαντα λαό. ( αποδυτηριάκιας) Αρθρογραφώ κατά συνείδηση, δεν χρωστάω χάρες απολύτως σε κανέναν, ξέρω πως αρκετές φορές αναφέρω επωνύμως αυτά που πολλοί, για τους δικούς τους λόγους δεν λένε με το όνομά τους, σέβομαι τη γνώμη οποιουδήποτε δεν υβρίζει και ας είναι διαφορετική από τη δική μου η οποία όμως στηρίζεται σε επιχειρήματα, αντιλαμβάνομαι τη λέξη πολίτης ( ταυτότητα οπλίτης) με την έννοια που ίσχυε στην αρχαία Αθήνα, όσο δεν βλάπτω κάποιον ή το περιβάλλον δεν νοιώθω την ανάγκη να απολογούμαι, δεν χρειάζεται να είμαι Κεφαλλονίτης για να αγαπώ την Κεφαλονιά ( έχει η αλήθεια πατρίδα?) και θεωρώ υποχρέωσή μου να πράξω ότι θεωρώ σωστό για το αύριο των παιδιών μας.   

Βλέποντας στο www.inkefalonia.gr τα σχόλια των αναγνωστών (και στον λογαριασμό μου στο fb τα σχόλια των φίλων μου) χάρηκα διότι είμαστε πολλοί που θέλουμε κάτι διαφορετικό να γίνει. Και αυτοί οι πολλοί έχουν ονοματεπώνυμο πια και όχι ψευδώνυμο!!!! Ας γίνει αυτό το άρθρο η αρχή.
Είθε όλοι, πέρα από προσωπικά συμφέροντα ή σκοπιμότητες, να συνεννοηθούμε και να πετύχουμε το διαφορετικό αύριο που ενδόμυχα θέλουμε και φοβόμαστε να ζητήσουμε.
Το καταλαβαίνουν πλέον οι περισσότεροι πως το ίδιον συμφέρον ξεκινά από το κοινό συμφέρον.
Αυτό το όλοι έστω, ας είναι στα πλαίσια της Δημοκρατικής πλειοψηφίας και όχι του ποσοστού 100%!!

Σημαντικό είναι επίσης που η πλειονότητα των θετικών σχολίων ανήκει στους νέους της Κεφαλονιάς, και αυτό μας δείχνει πάρα πολλά. Καλύτερα να έχω 3 νέους μαζί μου παρά 100 απόμαχους , είναι θέμα φυσικής, περισσότερη ενέργεια μεγαλύτερο έργο. Από τους απόμαχους χρειάζομαι όμως την εμπειρία. Και την ευχή τους.

Την προτροπή φίλων λοιπόν, σας λέω πως θα την υλοποιήσουμε, μετά τον Αύγουστο όμως.

Υ.Γ. Μία δική μου παρατήρηση σε κάτι που είπε και μπορεί να προκάλεσε δυσνόηση ο φίλος Δημήτρης.
Ο πατέρας του στην Καρδίτσα είναι γιδοβοσκός!!
Έτσι λοιπόν από πρώτο χέρι και από προσωπική εμπειρία γνωρίζει πως, το να βρει ένας βοσκός στη μέση του βουνού ένα σκαμνί να ξαποστάσει αποτελεί τη μέγιστη πολυτέλεια. Με αυτή τη λογική αναφέρθηκε στους γιδοβοσκούς .