Κώστας Πρέντζας: «Δημοτική καντίνα στον Μύρτο: Σαν να βγάζεις βόλτα τη Monica Bellucci και αυτή να είναι ντυμένη σα λατέρνα»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 06 Αυγούστου 2013 11:34

Κώστας Πρέντζας: «Δημοτική καντίνα στον Μύρτο: Σαν να βγάζεις βόλτα τη Monica Bellucci και αυτή να είναι ντυμένη σα λατέρνα»

  Για γιδοβοσκούς! ( Δημήτρης, Γιατρός στο Λονδίνο)Θυμίζει τον Άγιο Νεκτάριο στο δρομολόγιο για Σουβάλα! ( Κοσμάς, εκδότης Αθήνα)Είστε 300 χρόνια πίσω!! ( Φώτης, Καθηγητής στο Βατικανό )Απαράδεκτη εικόνα για το Μύρτο. ( Brigitte, Καθηγήτρια Φιλοσοφίας Παρίσι) Όλοι οι παραπάνω χαρακτηρισμοί από τους φιλοξενούμενους μου για την εικόνα που τους έδωσε η καντίνα του Μύρτου εν έτη 2.013!

Η δημοτική καντίνα για να συνεννοούμαστε.

Σαν να βγάζεις βόλτα τη Monica Bellucci και αυτή να είναι ντυμένη σα λατέρνα.
Σαν να έχεις Ferrari και στα δερμάτινα καθίσματα να βάζεις κιλίμια.
Σαν να πας σε 7άστερο Ξενοδοχείο και σε βάζουν να κοιμηθείς σε ράντζο!

Μια από τις διασημότερες παραλίες παγκοσμίως.
Μια παραλία που τα τυρκουάζ νερά της σε ταξιδεύουν σε άλλη διάσταση.
Μια παραλία που επισκέπτεται το 90% των τουριστών στην Κεφαλλονιά.

Κι όμως, η απίστευτη εικόνα του Μύρτου από ψηλά που όλοι μας βγάζουμε φωτογραφίες, η αίσθηση που σου δίνει όταν βουτάς στα νερά του και προχωράς στη λευκή άμμο και τα βότσαλα, αμαυρώνεται από την ασχήμια που αναδίδει το πράγμα που ονόμασαν καντίνα.

Δεν έβαλαν οι άνθρωποι 10 τραπεζάκια να απολαύσεις με την άνεσή σου το θαύμα της φύσης. Κάτι ξύλινοι πάγκοι είναι στη σειρά, λες και περιμένεις το λεωφορείο της γραμμής!!
Δεν υπάρχει σε όλη την παραλία και την καντίνα ένας, μόνο ένας ρε σεις, κάδος για ανακύκλωση!!!!!
Για οργάνωση, καθαριότητα, ποικιλία ας μην πω κάτι σήμερα. Ούτε για τις ομπρέλες που δεν κρατάνε τον ήλιο έχοντας λιώσει από την πολυκαιρισία.
Αυτό που τα σπάει όμως είναι το info kiosk! Διαστημική τεχνολογία NASA μιλάμε.

Χίλιες φορές, ένα εκατομμύριο φορές , να πάρει την καντίνα ένας ιδιώτης όπως συμβαίνει σε πάμπολλες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα και να δίνει στο Δήμο ως έσοδα το 30% των κερδών του. Βάζω στοίχημα ο Δήμος θα κερδίζει 5 φορές περισσότερα χρήματα. Δηλαδή εμείς οι πολίτες θα πληρώνουμε λιγότερους φόρους και θα απολαμβάνουμε περισσότερες υπηρεσίες.

Απλώς και μόνο, φανταστείτε ότι η συγκεκριμένη παραλία βρισκόταν στην Αμερική και ο Δήμος την είχε παραχωρήσει για εκμετάλλευση σε Έλληνα επιχειρηματία. Τι κέρδος θα είχε ο άνθρωπος και ποια θα ήταν η εικόνα της παραλίας??

Η μόνη προϋπόθεση που πρέπει να τεθεί, είναι ένας αρχιτεκτονικός σχεδιασμός από Αρχιτέκτονες του νησιού ( και βέβαια υπάρχουν τέτοιοι) που να αναδεικνύει την Κεφαλλονιά και να ενσωματώνει το κτήριο στο τοπίο. Ένα κτήριο φιλικό στο περιβάλλον που θα γίνει και αυτό αντικείμενο συζήτησης.

Αλλά ποιος να τα σκεφτεί αυτά στο Δήμο;
Αυτοί αν βολέψουν καμμιά 10αριά άτομα εδώ, 20 εκεί και εξασφαλίσουν ψήφους για τις επόμενες εκλογές, είναι εντάξει.
Θα μου πείτε τα παιδάκια στην Καμπάνα τα αφήσαν στο δρόμο, αλλά μάλλον σκέφτηκαν πως αυτά είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού!!!!!!!!!!

Όπως είπε πολύ σωστά ο Δημήτρης
" Έχετε τόσο όμορφο νησί εσείς στην Κεφαλλονιά, που θα έπρεπε το χειμώνα να μοιράζεστε τα κέρδη του καλοκαιριού από τον τουρισμό!!!!"
Έχει άδικο;

Κωνσταντίνος Πρέντζας

Χαίρεται