Παύλος Παπαδάτος: Ντροπή ΣΑΣ Θρασίμια!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013 10:00

Παύλος Παπαδάτος: Ντροπή ΣΑΣ Θρασίμια!

Ως γνωστό η Γραμμή Πάτρα- Σάμη- Ιθάκη εξυπηρετείται με ένα δρομολόγιο ημερησίως. Πότε με το πλοίο Calvos και πότε με το πλοίο Ionis που καλύπτει την διαδρομή σε περισσότερο από τριάμισι ώρες! (Το χειμώνα... άστα να πάνε) Η εταιρία Strintzis Lines έκανε αίτηση στο Σ.Α.Σ να δρομολογήσει το πολύ νεώτερο και πολυτελέστατο πλοίο της Επτάνησος που θα κάλυπτε την απόσταση σε λιγότερο από τρεις ώρες. Το Επτάνησος μάλιστα, θα έκανε άμεσα δύο δρομολόγια ημερησίως Πάτρα- Σάμη- Ιθάκη και από δύο δρομολόγια τέσσερεις ημέρες την εβδομάδα το χειμώνα.

Οποιοσδήποτε κεφαλλονίτης και θιακός αντιλαμβάνεται ότι η δρομολόγησης του Επτάνησος θα εξυπηρετούσε αφάνταστα όλους τους Κεφαλλονίτες που ζουν στη Βόρεια και ανατολική Κεφαλονιά -και όχι μόνο- και φυσικά θα συνέβαλε αποφασιστικά στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας.

Και ενώ όλοι οι Κεφαλλονίτες θεωρούσαν δεδομένη τη δρομολόγηση του Επτάνησος, δύο θεσμικοί μας εκπρόσωποι έδωσαν τον νυν υπέρ πάντων αγώνα ενάντια στην δρομολόγηση του eptanisos ώστε εκβιαστικά να στέλνουν εμάς και τους τουρίστες στην Κυλλήνη για να ταξιδεύουμε με πλοίο που ως φαίνεται ανήκει σε δικούς τους «ανθρώπους». (Ο ένας μάλιστα εξ αυτών φημολογείται ότι είναι και συνέταιράκι).

Ο περιφερειάρχης μάλιστα, ο κύριος Σπύρος Σπύρου που είχε δικαίωμα ψήφου, ψήφισε ενάντια στη δρομολόγηση του Επτάνησος. (Ντροπή σου Σπύρο, ντροπή σου, γιατί μία ώρα πριν ψηφίσεις σου τηλεφώνησα, σου ανέλυσα πόσο αναγκαία ήταν η δρομολόγησης του Επτάνησος για τη Κεφαλονιά και την Ιθάκη και σου υπενθύμισα ότι βρίσκεσαι εκεί ως εκπρόσωπος των συμφερόντων των κεφαλλονιτών και ιθακησίων και κανενός άλλου).
Και καλά, ο κύριος Σπύρου.. Ο «Δήμαρχός» μας όμως ο κύριος Παρίσης ποιανού τα συμφέροντα πάσχιζε ασθμαίνως και παθιασμένα μέχρι κινδύνου εμφράγματος να προστατέψει;

Ο κύριος Παρίσης τι θα πει άραγε στους 35 ναυτικούς του Επτάνησος που έμειναν χωρίς δουλειά, αλλά και στους εκατοντάδες ή και χιλιάδες κεφαλλονίτες επαγγελματίες που ζουν από τον τουρισμό και περιμένουν το καλοκαίρι ως μάννα εξ ουρανού για να ζήσουν; Τι έχει να πει στους χιλιάδες Κεφαλλονίτες και ιθακήσιους που θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται πλημμελέστατα, τι στιγμή μάλιστα που μέρα με τη μέρα τα νησιά μας μαραζώνουν;

Έφθασε λοιπόν η ώρα που πρέπει όλοι οι υγιείς θεσμικοί εκπρόσωποι των φορέων του νησιού μας και κυρίως όλοι οι αγνοί και έντιμοι κεφαλλονίτες να αφυπνιστούν και να συμμετάσχουν ενεργά στο ξέπλυμα της σαπίλας που μας έχει κατακλείσει και που είναι ντροπή για το νησί μας. Και όταν έλθει η ώρα να πετάξουμε αυτούς και τα λιβανιστήρια τους, που ζουν αποκλειστικά από τον εκμαυλισμό των πόρων του Δήμου, όχι μόνο εκτός θεσμικού θώκου αλλά και με κλωτσιές εκτός Κεφαλονιάς.
Όσον αφορά τους νεόκοπους armatores που θέλουν να μονοπωλήσουν την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία του νησιού μας, που στο τέλος θα μας αφήσουν χωρίς κανένα πλοίο, ένα μόνο έχω να τους πω: Ως εδώ. Ντροπή ΣΑΣ θρασίμια.

Σημείωση
Βέβαια υπάρχουν και άλλοι θεσμικοί παράγοντες οι οποίοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η σιωπή τους ισοδυναμεί με τις ενέργειες εκείνων που εναντιώθηκαν στα συμφέροντα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. (Φυσικά και δεν αναφέρομαι στη Βουλευτή μας γιατί απλούστατα πιστεύω πως είναι εντελώς ανυποψίαστη)!

Παύλος Παπαδάτος
Πολιτευτής ΝΔ