Παύλος Παπαδάτος στη Real News: «Ούτε κόκκινο αυγό!»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Μαΐου 2013 13:32

Παύλος Παπαδάτος στη Real News: «Ούτε κόκκινο αυγό!»

Άρθρο του Παύλου Παπαδάτου στη Real News Φαίνεται ότι τελικά στην χώρα μας τα πάντα είναι ρευστά με εξαίρεση την οικονομική ρευστότητα! Έτσι ενώ έως σήμερα γνωρίζαμε ότι μία σύμβαση ορισμένου χρόνου εργασίας ισχύει μόνο για όσο χρονικό διάστημα αναφέρεται στη σύμβαση, μάθαμε ότι δεν είναι ακριβώς έτσι, γιατί ο Υπουργός δικαιοσύνης μας πληροφορεί ότι μία διετής σύμβασης ορισμένου χρόνου εργασίας αυθαιρέτως μπορεί να μετατραπεί σε πενταετή και βάλε! Γιατί; Γιατί, υπάρχουν τα κορόιδα τα οποία πολλές φορές είναι άνεργα ή απλήρωτα για μήνες, αλλά καλούνται να πληρώνουν χαράτσια, μέρος των οποίων καρπώνονται οι λαθρεπιβάτες του μόχθου και της αγωνίας τους.

Το υπουργείο ανάπτυξης αντί να καταργεί χρόνιες αγκυλώσεις δημιουργεί νέες. Έτσι αφού δημιούργησε τον «αστείο» νόμο που παροτρύνει τους πολίτες να μην πληρώνουν αν δεν πάρουν απόδειξη, τώρα θεσμοθετεί το ρόλο του μεσάζοντα. Έτσι όποιος θέλει να επενδύσει πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να προστρέχει στον ειδικό μεσάζοντα του υπουργείου ανάπτυξης! Ε, αυτό και είναι διαρθρωτική αλλαγή!

Άκουσα τον κύριο Σκορδά να λέει –περίπου- ότι θέλει να καταργήσει τον Τειρεσία. Προσωπικά, θα έλεγα ότι όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθεί ο Τειρεσίας, αλλά αντιθέτως, θα πρέπει να δημιουργηθεί νέα εμπλουτισμένη τράπεζα πληροφοριών στην οποία θα έχουν πρόσβαση οι επιχειρηματίες ώστε να πληροφορούνται την φερεγγυότητα των συνεργατών τους, αφού φυσικά έχουν πρώτα την έγγραφη εξουσιοδότηση τους.

Ώστε ελεύθερα επιχειρηματίες και τράπεζες να αποφασίζουν αν θέλουν να συνεργαστούν ή όχι με κάποιον. Σε καμία όμως περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργεί ο Τειρεσίας με τον άθλιο τρόπο που λειτουργεί σήμερα, όπου χιλιάδες έντιμοι επιχειρηματίες και πολίτες που αν για τυπικούς ή ασήμαντους λόγους περιλαμβάνεται το όνομα τους στην λίστα του λίστα αυτομάτως αποκλείονται από οποιαδήποτε μορφή πίστωσης.

Αν θέλει του υπουργείο ανάπτυξης να κάνει πραγματικά διαρθρωτικές αλλαγές ας σταματήσει την ποινικοποίηση του παράνομου θεσμού της μεταχρονολογημένης επιταγής καθώς και τον εξαναγκασμό των επιχειρήσεων να προσκομίζουν κάθε τρεις και λίγο φορολογική ενημερότητα και σε περίπτωση που οφείλει μία επιχείρηση ένα μικρό ποσό, ενώ το κράτος μπορεί να της οφείλει τα πολλαπλάσια, να κινδυνεύει με κλείσιμο ώστε πιστωτές και εργαζόμενοί της να κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματά τους και τις δουλειές τους αντιστοίχως.

Σημείωση
Η επιτροπή των σοφών υπό τον κύριο Ράπανο, που ανέλαβε να εισηγηθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, σε ποιο ακριβώς στάδιο της σοφίας της βρίσκεται; Γιατί άπαντες οι φορολογούμενοι βρίσκονται στο στάδιο της απελπισίας. Και πολλοί εξ αυτών δεν θα δουν το Πάσχα, ούτε κόκκινο αυγό στο σπίτι τους!

Καλή Ανάσταση. Καλό Πάσχα.