Ευάγγελος Ευαγγελάτος: «Ο Τσοχατζόπουλος ως σύγχρονος Εφιάλτης»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 12:40

Ευάγγελος Ευαγγελάτος: «Ο Τσοχατζόπουλος ως σύγχρονος Εφιάλτης»

Άρθρο του Ευάγγελου Ευαγγελάτου Άρχισε να ανεβαίνει ο δικαστικός «πυρετός» του 74χρονου Ακη Τσοχατζόπουλου με την δίκη που ξεκίνησε από χθες στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών. Ένας «πυρετός» που θα τον χαρακτήριζα ως «διαλείπων», διότι με το που άρχισε διεκόπη! Διεκόπη λοιπόν η δίκη του πρώην υπουργού και των 18 συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση του «μαύρου χρήματος» από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Όλοι τους κατηγορούνται για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» μετέχοντας στην εγκληματική οργάνωση με μίζες εκατομμυρίων, για τα οπλικά συστήματα TOR – M1 και τα Γερμανικά υποβρύχια.

Μαύρο χρήμα, πάνω από 160 εκατομμύρια ευρώ.

Κύριο επιχείρημα των συνηγόρων του 74χρονου είναι ότι παρήλθε η πενταετία και έχει παραγράφει το αδίκημα.

Βέβαια έχουν την πολυτέλεια να το ισχυρίζονται αυτό οι συνήγοροί του, διότι παρά τις 900 (!) και πλέον σελίδες του κατηγορητηρίου δεν έχει διατυπωθεί η κεντρική ιδέα του, που δεν μπορεί να είναι άλλη παρά η κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Διότι όταν πλήττεις την αμυντική θωράκιση της χώρας και ιδιαίτερα από τη θέση του υπουργού Άμυνάς της, δεν υπάρχει άλλος χαρακτηρισμός πλην αυτός της προδοσίας.

Και η προδοσία, δεν παραγράφεται με τα χρόνια, όπως και δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα του Εφιάλτη στη Μάχη των Θερμοπυλών, παρά το γεγονός ότι από τότε έχουν περάσει 2493 χρόνια!

Τώρα οι Έλληνες στη δίκη αυτή προσπαθούν να ανακαλύψουν το μονοπάτι που οδήγησε τα χρήματά τους, από τις εξοπλιστικές ανάγκες του στρατού τους, στις υπεράκτιες οff Shore εταιρίες του Άκη, που μοιάζει με εκείνο το μονοπάτι (την Ανοπαία Ατραπό) μέσο του οποίου οδήγησε ο Εφιάλτης τους Πέρσες πάλι εναντίον του στρατού των Ελλήνων.
Ο Τσοχατζόπουλος στη δίκη, επειδή υποπτεύεται ότι τελειώνει ο πολιτικός του βίος, ζήτησε να παρίσταται ως μάρτυρες υπεράσπισης το «όλον ΠΑΣΟΚ».

Ήτοι Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου, Βενιζέλο και ακόμη τη Βάσω, τον Λαλιώτη και τον Πάγκαλο. Θα καλούσε ακόμα αν ζούσε και τον Ανδρέα Παπανδρέου, του οποίου Ανδρέα παρεμπίπτοντος να θυμηθούμε εδώ μία ακόμα αστοχία του. Δηλαδή την λαθεμένη όπως αποδείχθηκε εκτίμησή του για τον Άκη για τον οποίο τον Νοέμβριο του 1990 στο Ξενοδοχείο «Πεντελικό», ήρθε σε σύγκρουση και πήγε να διαλύσει το κόμμα, προκειμένου να τον κάνει Γραμματέα, πιστεύοντας ότι ο Άκης είναι καλός πολιτικός.

Βέβαια κατά την έναρξη της δίκης όλοι οι παραπάνω ήταν απόντες, όπως ήταν απόντες και δεν κατάλαβαν τίποτα όταν ο 74χρονος έκανε τις «αρπαχτές» του. Οι μόνοι που κάτι μάλλον θα ήξεραν ήταν οι Τούρκοι οι οποίοι στις 26/10/1997 κατά την διάρκεια της άσκησης «Νικηφόρος», παρενόχλησαν την VIP πτήση του αεροπλάνου που μετέφερε τον Άκη ως Υπουργό Άμυνας στην Κύπρο, διότι θα ήξεραν ότι ο Άκης συμμετείχε σε μία διαφορετική άσκηση, την δικιά του άσκηση... «Κερδοφόρος».

Με τη δίκη αυτή λοιπόν θα ξαναθυμηθούμε ότι όλες οι εποχές έχουν τους επίορκούς τους, αλλά όμως η Ιστορία επιφυλάσσει σε όλους αυτούς την ίδια τύχη, την τύχη του Εφιάλτη.

http://eevangelatos.blogspot.gr/