Μικέλης Μαφρέδας: «Τι γίνεται με τον μηχανολογικό εξοπλισμό του δήμου Κεφαλονιάς;»

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 07 Απριλίου 2013 10:16

Μικέλης Μαφρέδας: «Τι γίνεται με τον μηχανολογικό εξοπλισμό του δήμου Κεφαλονιάς;»

  Μικέλης ΜαφρέδαςΠρόεδρος τοπικής Κοινότητας Σπαρτιών Απευθύνομαι στην δημοτική αρχή Κεφαλονιάς για να εκφράσω την ανησυχία μου και τον προβληματισμό μου για την κατάσταση που επικρατεί στον μηχανολογικό εξοπλισμό του δήμου, κατάσταση που δεν μας επιτρέπει να παρέχουμε στοιχειώδεις υπηρεσίες στους δημότες μας, αλλά και στους επισκέπτες εν όψει καλοκαιριού. Αναφέρομαι ιδιαίτερα σε δύο περιπτώσεις. Στον τέως δήμο Λειβαθούς υπήρχε χωματουργικό μηχάνημα JCB που  εδώ και δύο χρόνια έχει «εξαφανιστεί». Ένα τέτοιου είδους μηχάνημα βοηθάει σε διάφορες δραστηριότητες όπως επιχωματώσεις, καθαρισμούς, διάνοιξη αυλακιών για τα όμβρια ύδατα κ.λ.π.

Ένα τέτοιου είδους μηχάνημα έχει γίνει στον δήμο μας δυσεύρετο. Με τα βίας να εξασφαλίσουμε εργασίας για μία μέρα, ενώ είναι μεγάλος άθλος αν καταφέρει να δουλέψει στην περιοχή μας δεύτερη μέρα, αφού αποσύρεται άμεσα σε άλλη περιοχή.

Γιατί δεν είναι δυνατόν σε ένα δήμο 781 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που σε άλλες περιοχές της γης αποτελεί νησιωτικό κράτος, να καλύψει ανάγκες με δύο μηχανήματα. Είναι αδύνατον.

Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει, είναι σχετικά με ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα (καταστροφέας), που είχε προμηθευτεί ο τέως δήμος Λειβαθούς, εξυπηρετούσε τις ανάγκες της περιοχής μας, ενώ μπορεί σήμερα μπορεί να εξυπηρετήσει και άλλες δημοτικές ενότητες του δήμου μας.

Το μηχάνημα αυτό είναι χαλασμένο 2,5 χρόνια και «αναπαύεται» σε αποθήκη του δήμου.

Η κοροϊδία είναι πρωτοφανής, αφού μας λένε ότι τη μία περιμένουν τουρμπίνες, την άλλη βίδες, και την τρίτη ρουλεμάν...
Για μία ζημιά 1500 ευρώ, απ' ό,τι ακούγεται, παραμένει σε αδράνεια, ενώ τα οφέλη όταν επισκευαστεί για την περιοχή θα είναι πολλαπλάσια.

Καλώ το δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση να αναλάβει πρωτοβουλία και να καλέσει τον υπεύθυνο του μηχανολογικού εξοπλισμού, ώστε να δοθεί άμεση λύση.
Είναι πολύ άσχημο, μηχανολογικός εξοπλισμός εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ να μην αξιοποιείται σε ένα νησί που έχει χαρακτηριστεί πρόσφατα  ως το δεύτερο ομορφότερο της Ευρώπης.