Ευάγγελος Ευαγγελάτος: Ευρωσκεπτικισμός ένα νέο «φρούτο» στην ελληνική κοινωνία

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013 12:16

Ευάγγελος Ευαγγελάτος: Ευρωσκεπτικισμός ένα νέο «φρούτο» στην ελληνική κοινωνία

Ο Ευρωσκεπτικισμός, δηλαδή  η ιδεολογία της αμφιβολίας η αντίθεσης προς την Ευρωπαϊκή ένωση την οποία ορισμένοι την  φθάνουν μέχρι και την πλήρη  διάλυση της ,   Έφθασε «επιτέλους» όπως προκύπτει από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και στην Ελλάδα.

Και ήρθε σαν απόηχος των μνημονίων της τροίκας και της οικονομικής  και κοινωνικής κρίσης. Πολλοί Έλληνες πλέον διατυπώνουν διαφωνίες και νιώθουν την ανάγκη να επιτεθούν ακόμη και με ύβρεις στην Ευρώπη και ειδικότερα στη χώρα που τη θεωρούν κύρια υπεύθυνη για την κατάσταση αυτή , τη Γερμανία και τους κυβερνητικούς της αξιωματούχος της Μέρκελ και Σόιμπλε.

Χρόνια μετά λοιπόν το περιβόητο δόγμα του «Εθνάρχη» Κωνσταντίνου Καραμανλή «ανήκομεν εις την δύσιν» μια ρήση που φαινόταν για δεκαετίες ότι είχε εμπεδωθεί από όλους τους Έλληνες, πλην ΚΚΕ, προκύπτει ότι έχουμε τα πρώτα δημοσκοπικά δείγματα ότι το δόγμα αυτό το «ξανασκεφτόμαστε».

Και ναι μεν η κρίση την οποία υφιστάμεθα είναι αντικειμενική, αλλά, φρονώ,  ότι ο καταλύτης στην αντίδραση και τη μεταστροφή αυτή, του λαού σε σχέση με την Ευρώπη είναι η κομβική λέξη «δημοψήφισμα». Μια λέξη που τέθηκε πρώτα από τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και επαναλαμβάνεται τελευταία από κύκλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 Ευάγγελος Ευαγγελάτος

eevangelatos.blogspot.gr