Ευάγγελος Ευαγγελάτος: Η Ευρωπαϊκή μας «τύφλα»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013 10:30

Ευάγγελος Ευαγγελάτος: Η Ευρωπαϊκή μας «τύφλα»

Γενικά και πλην κάποιων εξαιρέσεων, έχω πάψει να αντιδρώ στα διάφορα λεγόμενα και δηλώσεις των πολιτικών και των ημετέρων τους. Και ο λόγος είναι ότι η χώρα βουλιάζει και άρα τι να σουν πουν ή τι κουβέντα να ανοίξεις με αυτούς που την οδήγησαν στο σημείο αυτό. Επειδή κάθε κανόνας έχει τις εξαιρέσεις του, δεν μπορώ παρά να παραδεχθώ ότι υπάρχουν και κάποιοι των οποίων η σκέψη αλλά και οι παρεμβάσεις τους με ενδιαφέρουν. Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι η άποψη της αγαπητής Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, όπως εκφράστηκε στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook, κατά την οποία σχολιάζοντας την κρίση της Κύπρου αποδίδει ευθύνη «στην Ευρωπαϊκή τύφλωση που γίνεται αυτοκαταστροφική για την προοπτική του Ευρώ».

Στην παραπάνω παρατήρηση δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε ότι φταίει η Ευρώπη, αλλά όμως θα συμπληρώσω ότι πρωτίστως φταίνε και οι λαοί που την απαρτίζουν.

Για παράδειγμα οι Έλληνες δεν έμαθαν ποτέ πώς παίζεται το ευρωπαϊκό παιχνίδι, παρά του ότι είναι μία χώρα που μπήκε στην πρώτη διεύρυνση της κοινότητας, προτού οι ευρωπαίοι βάλουν στην κοινότητα τα αδέλφια τους Ισπανούς και Πορτογάλους. Και βέβαια πολλά χρόνια πριν μπουν οι Ανατολικοί λαοί.

Με αυτό θέλω να πω πως είχε όλη την ευχέρεια να μάθει όλους τους θεσμούς, να τους χρησιμοποιεί και να αναπτύξει τη χώρα ανάλογα με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Η καλή και αναγκαία συνθήκη βέβαια, είναι ότι τα όργανα της Ευρώπης και οι Κυβερνήσεις των Ελλήνων, έπρεπε να στελεχώνονται από ικανούς και άριστους, αντ' αυτού στελεχώθηκαν από ανίκανους και ημέτερους που είχαν σκοπό μόνο τον πλουτισμό και την καλοπέραση τους στις Βρυξέλες.

Έτσι ως φυσική συνέπεια και δεν χρειάζονται βαθυστόχαστες αναλύσεις σχεδόν μετά από 30χρόνια στην Ευρώπη, έφτασε η Ελλάδα να εκλιπαρεί τους... Εσθονούς, να της επιτρέψουν να δανειοδοτηθεί.

Οπότε ναι μεν φταίει η ευρωπαϊκή τύφλωση για το κατάντημά μας, αλλά πρωτίστως φταίει - όπως λέει και ο σοφός λαός μας – ότι δεν καταλάβαμε «την τύφλα μας» τόσα χρόνια περί τα Ευρωπαϊκά.

Ευάγγελος Ευαγγελάτος
http://eevangelatos.blogspot.gr/