Μήνυμα της Ευτυχίας Χαρτουλιάρη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 08:58

«Αρκετό καιρό τώρα δέχομαι προσωπική επίθεση από συγκεκριμένη κυρία που "φωτογραφίζει" το πρόσωπό μου προσβάλλοντάς με, με τον χειρότερο τρόπο. Βασική αιτία η αγάπη που είχα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να φωτογραφίζω. Η ενασχόλησή μου αυτή πηγάζει βέβαια από την μεγάλη μου αγάπη για την ομορφιά που υπάρχει γύρω μου, στην γειτονιά μου, το χωριό μου και γενικότερα για ολόκληρο το υπέροχο νησί μας μαζί με την φυσική αλλά και την πολιτιστική του κληρονομιά. Θεωρώ ότι η φύση που μας περιβάλλει είναι ένα δώρο από τον Θεό που ανήκει στον καθένα μας και δεν αποτελεί προίκα και αποκλειστικό προνόμιο κανενός. Ουδέποτε αντέγραψα, έκλεψα, μιμήθηκα ή έκανα οτιδήποτε άλλο μπορεί να κατεβάσει το μυαλό της παραπάνω κυρίας. Αν έχετε συγκεκριμένα στοιχεία μπορείτε καλύτερα να τα παρουσιάσετε, ώστε να γινόταν πιο εύκολα η επαλήθευση των όσων ισχυρίζεστε. Θα ήταν πιο τίμιο πιστεύω από το να χρησιμοποιήτε χαρακτηρισμούς τύπου σούργελο, λαμόγιο, ότι έχω το προνόμιο να φωτογραφίζω μόνο περιττώματα πουλιών και πολλά άλλα παρόμοιου επιπέδου σχόλια τα οποία επειδή δεν ανήκουν στο δικό μου επίπεδο δεν θα μπω στον κόπο να αναφέρω.

Έχω και γω το αρχείο μου ακέραιο με ημερ/νίες λήψης, δημοσίευσης και οτιδήποτε άλλο κριθεί απαραίτητο. Έχω δώσει φωτογραφίες μου σε διάφορους φορείς όπως ΕΟΤ, Επιμελητήρειο, Δήμο Λειβαθούς, συλλόγους και πολύ άλλο κόσμο για να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς και ΠΑΝΤΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ, αλλά μόνο για την προβολή του τόπου μας. Έτσι έκανα και με την έκδοση του τουριστικού οδηγού της Λειβαθούς το έτος 2007 όπου προσκόμισα στην παραπάνω κυρία cd με αρκετές φωτογραφίες μου για να χρησιμοποιηθούν όπως μου ζητήθηκε. Και ενώ στην πρώτη έκδοση είχαν χρησιμοποιηθεί τρείς από αυτές με το όνομά μου στα περιεχόμενα, στην επόμενη έκδοση που έγινε το 2008, οι μόνες φωτογραφίες που αφαιρέθηκαν και αντικαταστάθηκαν από δικές της των ίδιων τοπίων, ήταν οι δικές μου.

Κάτι που δεν σχολίασα ποτέ. Όσον αφορά το τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον πατέρα μου, επειδή την γνώριζε και είχαν συνεργαστει για την έκδοση του τουριστικού οδηγού, έγινε με σκοπό να του γνωστοποιηθούν οι λόγοι για τους οποίους δέχομαι όλες αυτές τις επιθέσεις οι οποίες τις τελευταίες ημέρες γινόταν όλο και πιο έντονες με απειλές, ειρωνείες και υπονοούμενα (που οφείλονται, σε τι αδικήθηκε από μας, σε τι την βλάψαμε και ότι αν συνεχιστούν αυτές οι επιθέσεις το θέμα θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης). Δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματά του αλλά του έκλεισε το τηλέφωνο.

Σέβομαι απεριόριστα όλους όσους ασχολούνται με το χώρο της φωτογραφίας επαγγελματίες και μη, και έχουμε πάντοτε πολύ καλές σχέσεις συνεργασίας και αλληλοσεβασμού. Να ξέρετε ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Δεν θα παίξω το παιχνιδάκι σας κυρία Δημητράτου. Δεν μπήκα ποτέ στην διαδικασία να απαντήσω σε οποιοδήποτε από τα κακεντρεχή σχόλιά σας και δεν σκοπεύω να ξεκινήσω τώρα. Απειλές οποιουδήποτε τύπου δεν με αφορούν.»

Ευτυχία Χαρτουλιάρη