Μια απόφοιτη του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων απαντά σε δημοσίευμα της «Καθημερινής»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 14:55

Μια απόφοιτη του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων απαντά σε δημοσίευμα της «Καθημερινής»

14 Φεβρουαρίου 2013 Προς τον αξιότιμο κ. Απόστολο Λακασά Αξιότιμε  κ. Λακασά, στο άρθρο σας της 14η Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους στην Καθημερινή, θέσατε το θέμα της ύπαρξης πολλών ΤΕΙ διασκορπισμένων ανά την Ελλάδα! Πολύ σωστά εκφράζετε την άποψή σας και είναι απολύτως σεβαστή. Επιτρέψτε μου ως προσφάτως αποφοιτήσασα του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, Αργοστολίου – Κεφαλληνίας,  να σας εκφράσω και τη δική μου άποψη, τις ενστάσεις μου και ενδεχομένως να απαντήσω και στο ερώτημά σας: «Ας μας εξηγήσει κάποιος ποια η διαφορά ανάμεσα στις σπουδές Δημοσίων Σχέσεων σε ΤΕΙ και σε εκείνες σε πανεπιστήμιο. Χρειαζόμαστε τόσους δημοσιοσχεσίτες;».

Θεωρώ πως κανείς από τη φοιτητική κοινότητα και τους εμπλεκόμενους φορείς δεν έχει αντίθετη άποψη ως προς τον εξορθολογισμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα μας, αρκεί αυτή να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι αλλαγές  όμως  που πρέπει να γίνουν στο χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης πρέπει να στηριχθούν σε Ακαδημαϊκά κριτήρια και όχι στο πνεύμα της ρουσφετολογίας όπως είναι σήμερα. Το σχέδιο Αθηνά προτάσσοντας το μανδύα του εξορθολογισμού, κάθε άλλο παρά σε αυτό το πνεύμα κινείται, αλλά συνεχίζει να προωθεί συγκαλυμμένα τη ρουσφετολογία. Η κατάργηση επιστημονικών αντικειμένων και η μεταφορά πληθυσμού από μια περιοχή της Ελλάδας σε μία άλλη, εν μία νυκτί,  χωρίς αξιολόγηση, έρευνα και απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή αποδεικνύει την προχειρότητα του συγκεκριμένου σχεδίου, και σε ό,τι αυτό αποσκοπεί.

Όσον αφορά τις Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα, δεν υπάρχει (πλην των τμημάτων «Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας» σε Κεφαλονιά και Καστοριά) κανένα ΔΗΜΟΣΙΟ Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης στο οποίο να διδάσκεται το αντικείμενο των Δημοσίων Σχέσεων. Η επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων είναι η μοναδική επιστήμη της Επικοινωνίας με Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας, τον Κώδικα των Αθηνών. Πρόκειται για ένα αντικείμενο το οποίο θεωρείται παγκοσμίως αναγνωρισμένο ως επιστήμη και διδάσκεται σε πανεπιστήμια υψηλού κύρους του εξωτερικού. Η κατάργηση του συγκεκριμένου αντικειμένου εξωθεί όλους όσους θέλουν να το σπουδάσουν στην ιδιωτική εκπαίδευση, επομένως καταλύεται με αυτόν τον τρόπο και η τελευταία εναπομείνασα  έννοια της δωρεάν παιδείας στην Ελλάδα.

  Στο ερώτημά σας γιατί οι Απόφοιτοι των Δημοσίων Σχέσεων είναι μία Γενιά Απαραίτητη στη  Νέα Κοινωνία, θα σας απαντήσω επικαλούμενη τα λόγια του διακεκριμένου επιστήμονα και επαγγελματία Δημοσίων Σχέσεων, κ. Γεώργιου Παπατριανταφύλλου:

«Γιατί εκπαιδεύονται πρακτικά, στο να παράγουν δημοσιότητα και να δημιουργούν μία Ειλικρινή Εικόνα για την επιχείρηση, γιατί μελετούν και διεισδύουν στην επιστήμη των Κοινωνικών Δομών, ώστε να κατανοούν τις αλλαγές στην κοινωνία και να δημιουργούν Σχέσεις Ανθρωποκεντρικές.

 Γιατί σπουδάζουν ακριβώς τους τομείς αυτούς που έχουν ανάγκη και πρέπει να επιτευχθούν οι σημαντικότερες Τομές και Αλλαγές.

 Στην άμεση – γρήγορη – ειλικρινή ενημέρωση και επικοινωνία , στην δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης, στη δημιουργία Αξιών σε κάθε επιχείρηση.

Γιατί η γενιά αυτή των φοιτητών των Δημοσίων Σχέσεων θα έρθει να αλλάξει στις επιχειρήσεις την Ανηθικότητα, την Ανειλικρίνεια, την Ασυνέπεια, την Αδιαφάνεια, την Αναξιοπιστία.»

ΑΥΤΟ δεν είναι και το ζητούμενο για την αυριανή κοινωνία, η μήπως ΔΕΝ είναι ;

 

Με εκτίμηση,

Παναγιώτα Χαλικιοπούλου

Απόφοιτη Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας

ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Αργοστολίου Κεφαλληνίας


Ετικέτες: