Η ΕΛΜΕΚΙ για τις ελλείψεις σε προσωπικό στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 07:24

Η ΕΛΜΕΚΙ για τις ελλείψεις σε προσωπικό στα σχολεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΜΕΚΙ Έγκλημα: Αφήνουν τα σχολεία χωρίς προσωπικόγια να στρώσουν το δρόμο στους ιδιώτεςκαι να εξυπηρετήσουν την πολιτική ΕΕ - κεφαλαίου!!! ΤΕΤΑΡΤΗ 20 Φλεβάρη όλα τα σχολεία στο δρόμο!!!10.30 πμ συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τον πολιτικό σχεδιασμό ΕΕ- κεφαλαίου - τρικομματικής για να επιταχυνθεί η υλοποίηση του «νέου σχολείου». Στο πλαίσιο των περικοπών των κρατικών δαπανών για την παιδεία αφήνουν τα σχολεία να «στραγγίξουν» από τη δυνατότητα κάλυψης στοιχειωδών λειτουργικών δαπανών (φωτοτυπικό χαρτί, καθαριστικά, συντήρηση εξοπλισμού και υποδομών κ.λ.π.). Οι μεταφορές παραμένουν στον αέρα. Η κορωνίδα της απαράδεκτης κατάστασης αφορά τις ελλείψεις προσωπικού. Μόνο στην Κεφαλονιά είναι πάνω από 160 οι ώρες που χάνονται εβδομαδιαία από μαθήματα που δε διδάσκονται από την αρχή της χρονιάς. Λείπουν με άλλα λόγια 8 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων με πλήρες ωράριο!!! Αντί να καλυφθούν όλες οι ώρες η κυβέρνηση διαμηνύει ότι μπορεί να καλύψει μόνο 20 ώρες κι αυτές σπασμένες σε τετράωρα ωρομισθίων... Δηλαδή στην πράξη καταργούνται μαθήματα του αναλυτικού προγράμματος και παραμένουν σχολεία χωρίς προσωπικό, ενώ διαλύονται και οι εργασιακές σχέσεις αφού δεν επιτρέπουν καν την πρόσληψη αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου (5 με 15 ώρες)!!! Η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων δεν πήρε θέση και παρέπεμψε το ζήτημα στις καλένδες!!!

Η τρικομματική κυβέρνηση, πιστή στον ευρωμονόδρομο, ετοιμάζει θεσμική «λύση». Το νομοσχέδιο για το νέο σχολείο θα έρθει σαν ώριμο φρούτο να εμβαθύνει στις χορηγίες, στην κατηγοριοποίηση μέσω της αξιολόγησης. Θα ελαστικοποιήσει περαιτέρω το αναλυτικό πρόγραμμα και θα δώσει ώθηση στην παρέμβαση των εταιρειών στο περιεχόμενο της γνώσης.

Οι ΜΚΟ, που σήμερα περιτριγυρίζουν τα σχολειά με εργασιακά εξαθλιωμένους και συχνά απλήρωτους εκπαιδευτικούς, θα μπουν μέσα από πόρτες και παράθυρα. Τμήματα και σχολεία θα συγχωνεύονται κατά τη διάρκεια του έτους, όπως άλλωστε προοιωνίζει και η εξέλιξη με τα 1, 5 τετραγωνικά μέτρα ανά μαθητή, που αποκαλύφθηκε με την επικαιροποίηση των στοιχείων του ηλεκτρονικού συστήματος αποτύπωσης σχολείων (e-survey). Το χέρι στην τσέπη θα μπει βαθιά για τους γονείς (και για τη λειτουργία του κανονικού σχολείου), από τις λειτουργικές δαπάνες μέχρι τις μεταφορές. Με όλα αυτά, η εκπαιδευτική διαδικασία για την πλατιά μάζα των μαθητών, θα υποβαθμιστεί στον έσχατο βαθμό, ενώ χιλιάδες από τους μόνιμους εκπαιδευτικούς θα χάσουν οργανικές θέσεις, τη στιγμή που οι άνεργοι νέοι συνάδελφοι δεν θα διορίζονται για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες.

Η πολιτική που καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που καταγελά το δικαίωμα στην απεργία, που προβοκάρει τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, που ληστεύει το υστέρημα του λαού για να αυγατύνει τα κέρδη της πλουτοκρατίας, καταργεί και το δικαίωμα στη γνώση.
Φτάνει πια! Η μόρφωση όπως και η ζωή είναι δικαίωμα, όχι εμπόρευμα.

Η πρόκληση να απαντηθεί! Καλούμε τη ΔΔΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων να αντιδράσουν στη σφαγή σχολείων και μαθητών.

Η εκπαιδευτική κοινότητα, μαζί με όλο το λαό, να δώσει άμεση και συντονισμένη απάντηση, ενόψει και της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 20 Φλεβάρη.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί σε σύσκεψη εκπαιδευτικούς - γονείς – μαθητές το Σάββατο 16 Φλεβάρη, 6 μμ, στο αμφιθέατρο του 2ου – 3ου Γυμνάσιου.

Αργοστόλι 12 Φλεβάρη 2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                               Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                             Μαντζουράτος Δημήτρης