ΕΛΜΕΚΙ : Λαϊκή Αλληλεγγύη με τη φτωχή αγροτιά ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2013 11:36

ΕΛΜΕΚΙ : Λαϊκή Αλληλεγγύη με τη φτωχή αγροτιά  ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα τον αγροτών ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας.

Στηρίζουμε το πλαίσιο της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) για:

·         Άμεση εξόφληση όλων των προϊόντων από τους εμποροβιομηχάνους.

·         Κατώτερες, εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίσουν ικανοποιητικό εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή.

·         Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για το σύνολο των καταστροφών στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο της περσινής και προηγούμενων ετών με τον ΕΛΓΑ κρατικό φορέα, που θα καλύπτει όλους τους κινδύνους και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς.

·         Ενάντια στην επιχειρούμενη φοροεπιδρομή.

·         Ουσιαστικό έλεγχο του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ διεκδικεί, μαζί με τους αγρότες, μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, σε όφελος του λαού. Αυτή η αγροτική ανάπτυξη προϋποθέτει ρήξη και σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων που την υλοποιούν, για να ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων, με κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής και της γης, με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας κάτω από τον εργατικό - λαϊκό έλεγχο, με συνεταιριστικοποίηση της παραγωγής και δημιουργία παραγωγικών συνεταιρισμών για τη μικρομεσαία αγροτιά, για την ικανοποίηση των διατροφικών και άλλων αναγκών του λαού μας.

 

Αργοστόλι 8 Φλεβάρη 2013

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

 

Ο Πρόεδρος

Ο Οργανωτικός Γραμματέας

 

Γεωργόπουλος Διονύσης

 

Μαντζουράτος Δημήτρης