ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ: "Η ώρα της αλήθειας έφτασε"

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 03 Φεβρουαρίου 2013 14:51

ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ: "Η ώρα της αλήθειας έφτασε"

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΦΤΑΣΕΟ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ Η ώρα της αλήθειας έφτασε για την Κεφαλονιά. Μετά από ένα παιχνίδι παραπληροφόρησης από τη μεριά της κυβέρνησης, το όποιο αποσκοπούσε στο να αποκοιμίσει την τοπική κοινωνία , η απόφαση για την κατάργηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων είναι η φυσική συνέχεια συγκεκριμένων πολιτικών του μνημονίου και παραλείψεων της τοπικής πολιτικής ηγεσίας.

Ζούμε την εποχή στην οποία εκδηλώνεται μια ολοκληρωτική επίθεση σε δικαιώματα εργαζομένων, θέσεις εργασίας, Νοσοκομεία και μονάδες κοινωνικής πρόνοιας καταργούνται ενώ η εξαθλίωση μεγάλων κοινωνικών στρωμάτων παίρνει κάθε ημέρα μεγαλύτερες διατάσεις.
Σε ένα τέτοιο σκηνικό η εκπαίδευση δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση από τις ορέξεις των αντικοινωνικών πολιτικών του μνημονίου που εκτελεί η τρικομματική κυβέρνηση. Οι συγχωνεύσεις σχολείων και η δημιουργία σχολικών αιθουσών ακατάλληλων για διδασκαλία γίνεται ο κανόνας. Το ίδιο σχέδιο εκτελείται και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την κατατεμάχιση και διάλυση πολλών σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Είναι υποκριτικό πολιτικές δυνάμεις όπως το τοπικό ΠΑΣΟΚ και η τοπική ΔΗΜΑΡ να λένε ότι διαφωνούν με την κατάργηση του ΤΕΙ όταν είναι τα ίδια κόμματα που συναποτελούν αυτήν την κυβέρνηση η οποία έλαβε και προωθεί την απόφαση διάλυσης, είναι φανερό ότι ψαρεύουν σε θολά νερά παίζοντας ένα ανήθικο πολιτικά παιχνίδι πάνω στην αγωνία χιλιάδων φοιτητών και των οικογενειών τους, πάνω στις ευαισθησίες μιας ολόκληρης κοινωνίας!
.
Η ίδια υποκρισία χαρακτηρίζει και τις διοικήσεις του δήμου Κεφαλονιάς και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων οι οποίες, ανήκοντας πολιτικά στην ΝΔ, παίζουν ουσιαστικά σε δύο ταμπλό.

Αλήθεια, πότε , πέρα από θεατρινισμούς, διαφώνησαν στην ουσία της εφαρμοζόμενης καταστροφικής πολιτικής και διαχώρισαν τη θέση τους από το μνημόνιο;

Η μόνη και σκληρή αλήθεια είναι ότι δεν διαμόρφωσαν όλα αυτά τα χρόνια μια πολιτική που θα συνδέει τα ΤΕΙ της Κεφαλονιάς και των άλλων νησιών με τις τοπικές ανάγκες και τον παραγωγικό ιστό ώστε να θωρακιστούν απέναντι σε οποιαδήποτε επιβουλή και προσπάθεια κατάργησης τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από καιρό είχε προειδοποιήσει για τις δυσμενέστατες για το νησί μας εξελίξεις και είχε προτείνει μια άλλη στρατηγική στηριγμένη στις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας, στην προβολή του νησιωτικού χαρακτήρα της Περιφέρειας Ιονίων νήσων και στις ανάγκες που αυτός δημιουργεί καθώς και στην επεξεργασία της σύνδεσης των ΤΕΙ με την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Τα ΤΕΙ θα σωθούν αν υπάρξει μαζικός ενωτικός αγώνας από τα κάτω, από την κοινωνία, με ξεκάθαρο αντιμνημονιακό πλαίσιο,

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων θα διατηρηθεί και θα ισχυροποιηθεί , όταν η μάχη αυτή γίνει υπόθεση των ίδιων των φοιτητών και των καθηγητών και της μεγάλης λαϊκής ριζοσπαστικής πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι η πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί τον σεβασμό της λαϊκής θέλησης, που μπορεί να ανατρέψει τα αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά σχέδια της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και της τρόικα.

ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙ
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ.

Ν.Σ.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ


Ετικέτες: