ΕΛΜΕΚΙ: "Να ανακληθούν οι τρομοκρατικές απολύσεις στην Κοργιαλένειο"

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013 09:13

ΕΛΜΕΚΙ: "Να ανακληθούν οι τρομοκρατικές απολύσεις στην Κοργιαλένειο"

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τις τρομοκρατικές απολύσεις των εργαζομένων στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία του Κοργιαλενείου Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ). Το Κοργιαλένειο ΔΣ δίνει διαπιστευτήρια αντεργατικού κρεσέντο – προχωρώντας σε ένα πρωτοφανές για τα δεδομένα της Κεφαλονιάς (και όχι μόνο) λοκ – άουτ, αφού έφτασε να βάλει στην κυριολεξία λουκέτο για να παρεμποδίσει την είσοδο των εργαζομένων, τις οποίες με προσωρινή δικαστική απόφαση υποχρεώθηκε να απασχολεί με το πλήρες ωράριο εργασίας τους. Με την υπογραφή του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας και (προφανώς) τη συμπαράταξη των υπόλοιπων μελών του ΔΣ κοινοποιήθηκαν απολύσεις, χωρίς αποζημίωση με αιτιολογικό τη μη αποδοχή της εκ περιτροπής εργασίας!!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί απαράδεκτη και απάνθρωπη την προσπάθεια διασυρμού των εργαζομένων, για δήθεν ασυνέπεια στην εργασία τους, κάτι που ανακάλυψαν μετά από δεκαετίες. Κάνουν ότι δε γνωρίζουν πως με ιδρώτα και εργασία οι εργαζόμενες διατήρησαν σε λειτουργία τη Βιβλιοθήκη και το Μουσείο. Ο λαός της Κεφαλονιάς ξέρει καλά ποιοι έχουν την ευθύνη και δεν είναι άλλοι από τις εκάστοτε κυβερνήσεις αλλά και την ίδια τη διοίκηση του Ιδρύματος.

Το Κοργιαλένειο ΔΣ επιδιώκει νέες ελαστικές εργασιακές σχέσεις, θέλει εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, θέλει λειτουργία σε καθαρά ιδιωτικοοικονομική βάση. Ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική και τη στρατηγική του κεφαλαίου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία πλήττεται το δικαίωμα του κεφαλονίτικου λαού και της νεολαίας στην πρόσβαση στα αγαθά της μόρφωσης και του πολιτισμού.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι πρέπει να οξυνθεί η πάλη:
1. ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
2. Η Βιβλιοθήκη και το Μουσείο να μετατραπούν σε ενιαίο δημόσιο φορέα, που θα λειτουργεί με την πλήρη ευθύνη του κράτους και κάτω από κοινωνικό έλεγχο.
3. Να καταβληθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, άμεσα και στο 100% τα δεδουλευμένα και οι ασφαλιστικές εισφορές ΟΛΩΝ.
4. Να διασφαλιστεί η τακτική μηνιαία καταβολή των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.
5. Να διασφαλιστεί η μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
6. Να σταματήσει η αυθαίρετη παραβίαση, από το Κοργιαλένειο Διοικητικό Συμβούλιο, του Π.Δ. 611/11-7-1979 (ΦΕΚ 181/Α/9-8-1979 και 760/Β/5-9-1995) όσον αφορά το οργανόγραμμα λειτουργίας της Βιβλιοθήκης και του Μουσείου με μόνιμο προσωπικό, πλήρους απασχόλησης.
7. Να μην περάσει η μετατροπή του υφιστάμενου μόνιμου προσωπικού σε έκτακτο, μέσα από την εκ περιτροπής εργασία.
8. Να μπει φραγμός στην εργοδοτική τρομοκρατία.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΣΟΥΝ ΠΟΛΥΜΟΡΦΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ 24 ΓΕΝΑΡΗ.

Αργοστόλι 23 Ιανουαρίου 2012

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος                                           Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                              Γαλιατσάτος Νικόλας