Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει την κλιμακούμενη και απροσχημάτιστη ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Μάλι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013 09:43

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει την κλιμακούμενη και απροσχημάτιστη ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Μάλι

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει την κλιμακούμενη και απροσχημάτιστη ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Μάλι. Η Γαλλία πρωτοστατεί στη σφαγή του λαού σε αυτή την περιοχή της Αφρικής, με την αγαστή συνεργασία ΗΠΑ - ΕΕ αλλά και κυβερνήσεων της περιοχής. Πέρα από τις όποιες αφορμές, αιτία της επέμβασης είναι η ανταγωνισμοί για τον πλούτο της περιοχής. Το Μάλι είναι σημαντικός παραγωγός χρυσού και διαθέτει σημαντικά αποθέματα ουρανίου τα οποία εκμεταλλεύονται γαλλικές πολυεθνικές.

Το Μάλι δεν σώθηκε από τη συνδρομή των κυβερνήσεών του στις "αντιτρομοκρατικές" πρωτοβουλίες των ΗΠΑ. Ίσα – ίσα αποδεικνύεται ότι η ενσωμάτωση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις δομές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ αποτελεί απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών και όχι παράγοντα σταθερότητας, όπως υποστηρίζουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απορρίπτει τις ιμπεριαλιστικές προφάσεις για τη νομιμοποίηση της επέμβασης (π.χ. ισλαμικός κίνδυνος). Ο λαός του Μάλι είναι ο μόνος υπεύθυνος για να καθορίζει τη ζωή και το μέλλον του.
Αργοστόλι 16 Ιανουαρίου 2012

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                          Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                        Γαλιατσάτος Νικόλας