ΕΛΜΕΚΙ: "Οχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας"

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012 09:34

ΕΛΜΕΚΙ: "Οχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας"

ΌΧΙ στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ συμπαραστέκεται ολόθερμα στον αγώνα των εργαζόμενων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, και των αυτοαπασχολούμενων ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας. Στόχος κυβέρνησης - ΕΕ είναι η περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των εμποροϋπαλλήλων και παράλληλα η καταστροφή και το κλείσιμο των μικρών εμπορικών καταστημάτων.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας σε συνδυασμό με την εκ περιτροπής εργασία, τον ενεργό και ανενεργό χρόνο εργασίας, το σπαστό ωράριο, το ωρομίσθιο, τη μερική απασχόληση θα οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους σε απόλυτη εξαθλίωση με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων, στην οικογενειακή τους ζωή, στην προσωπική τους ζωή στο δικαίωμα για ελεύθερο χρόνο, για ξεκούραση, για στοιχειώδη αναπαραγωγή της εργατικής δύναμης. Υλοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου, ο αφανισμός των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών καταστημάτων, η ενίσχυση των εμπορικών μονοπωλίων.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι συνδεδεμένη με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 67 ωρών, όπως και με τις «ειδικές επιχειρησιακές ζώνες», στις οποίες οι μονοπωλιακές μονάδες θα λειτουργούν με εργαζόμενους χωρίς ωράρια και συλλογικές συμβάσεις.

Ο εχθρός είναι κοινός.


• Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, νομοθετική κατοχύρωσή της.
• Ωράριο εθνικό, υποχρεωτικό για όλους.
• Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
• Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
• Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων».

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                           Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης      Γαλιατσάτος Νικόλας