Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει το δουλεμπόριο 47 συμβασιούχων εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 07:46

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει το δουλεμπόριο 47 συμβασιούχων εκπαιδευτικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΤο ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων,δούρειος ίππος των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεωνκαι δουλέμπορος συμβασιούχων εκπαιδευτικών ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει το δουλεμπόριο 47 συμβασιούχων εκπαιδευτικών οι οποίοι, όπως δημοσιοποιήθηκε στα τοπικά ΜΜΕ, διακινούνται στην Κεφαλονιά από το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ, μέσω προγράμματος «Κοινωφελούς» Χαρακτήρα (ΚΟΧ), προκειμένου «να καλυφθούν ανάγκες των σχολείων». Μέσα στην επόμενη εβδομάδα η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς αναμένεται να υπογράψει τις πεντάμηνες συμβάσεις και ήδη αναπτύσσει επαφές για την υλοποίηση του προγράμματος. Η ΓΣΕΕ, ουσιαστικά, νοικιάζει τους εκπαιδευτικούς στην Περιφέρεια προκειμένου να υλοποιηθεί ένα είδος προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, έξω από κάθε σχολική δομή και χωρίς καμία ευθύνη ή έλεγχο εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας. Οι πενταμηνίτες εκπαιδευτικοί που έχουν προσληφθεί καλούνται να εργασθούν με όρους γαλέρας (625 ευρώ), παραμένοντας απλήρωτοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα – όπως είναι η εμπειρία από τα προγράμματα αυτά, στα οποία και θα μπορούν να ξανασυμμετάσχουν αφού περάσει μεγάλο διάστημα μετά τη λήξη της πεντάμηνης σύμβασης!!! Το ΙΝΕ λειτουργεί πανομοιότυπα με τις ΜΚΟ και τους ιδιώτες επιχειρηματίες, «εισβάλλει» στα σχολεία και ανοίγει το δρόμο για ακόμη μεγαλύτερη εισβολή των επιχειρηματιών. Μάλιστα θα προσπορίζεται τα έσοδα του δουλεμπορίου, παίρνοντας ποσοστό από τη χρηματοδότηση του προγράμματος, δηλαδή θα αμείβεται με το κεφάλι.

Η ΓΣΕΕ, επιβεβαιώνεται ότι βάζει σταθερά πλάτη στην φιλομονοπωλιακή – αντιεκπαιδευτική πολιτική. Αποδεικνύεται εχθρός των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων. Η παράδοση, πρακτικά, της Πρόσθετης και Ενισχυτικής σε φορείς εκτός Υπουργείου Παιδείας, που λειτουργούν σε ιδιωτικοοικονομική βάση, ανοίγει το δρόμο για το σύνολο του σχολικού προγράμματος. Το Υπουργείο Παιδείας, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και το ίδιο το σχολείο θα είναι αναρμόδια για το τι θα υλοποιείται μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας. Η κυβέρνηση αφήνει συνειδητά ακάλυπτα τα σχολεία από προσωπικό, τόσο στο κανονικό πρόγραμμα όσο και σε Πρόσθετη – Ενισχυτική Διδασκαλία, για να μπορέσουν να υλοποιηθούν τέτοιου είδους δράσεις. Η τρικομματική, αξιοποιώντας το νομοθετικό οπλοστάσιο των προηγούμενων, αλλά και την προθυμία των τοπικών διοικήσεων να συνδράμουν, υλοποιεί κομμάτι του «νέου σχολείου», που έχουν συνδιαμορφώσει με κεφάλαιο και ΕΕ. Οι σπουδές ελαστικοποιούνται και διαφοροποιούνται, μέσα από τις διαφοροποιημένες – αυτόνομες δράσεις που αναπτύσσονται. Το νέο σχολείο οικοδομείται με εξαθλιωμένους εκπαιδευτικούς, με υπονομευμένη κάθε έννοια σταθερής μόνιμης εργασίας, με κατηγοριοποιημένους μαθητές. Τα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα στα σχολεία είναι πιλότος για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων του μόνιμου προσωπικού, για την αναβολή στο διηνεκές κάθε προοπτικής μόνιμης – σταθερής εργασίας των αδιόριστων εκπαιδευτικών, για την απόσειση της ευθύνης του κράτους να καλύπτει οργανωμένα και ενιαία το σύνολο των μορφωτικών αναγκών όλων των μαθητών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων (ΝΔ) για τη συμβολή της στην αντιεκπαιδευτική πολιτική. Καταγγέλλει τις ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΓΣΕΒΕ κ.λ.π. που λειτουργούν σαν επιχειρηματίες.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί:
• Έξω οι ΜΚΟ (και το ΙΝΕ που λειτουργεί με όρους ΜΚΟ), η τοπική διοίκηση, οι επιχειρηματίες και οι δουλέμποροι από τα σχολειά.
• Καμία παραχώρηση - καμία χρήση των υποδομών των σχολείων από τους δουλεμπόρους της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.
• Να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών στο κανονικό πρόγραμμα και σε Πρόσθετη – Ενισχυτική με μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, που θα έχουν ίση αμοιβή για ίση εργασία. Οι διορισμοί να γίνουν αποκλειστικά μέσω του Υπουργείου Παιδείας και μέσα στις σχολικές δομές. Έξω από προγράμματα της ΕΕ, των ΜΚΟ και των ξεπουλημένων συνδικαλιστών.
• Το κονδύλια που αφειδώς προσφέρονται στους εργοδότες του ΙΝΕ να δοθούν για την πρόσληψη και τις αμοιβές των εκπαιδευτικών ή για τα παιδιά που υποσιτίζονται .

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να ανακαλέσει τη συνδρομή της.
Ο Δήμος Κεφαλονιάς να μην αποδεχθεί το πρόγραμμα και να μην παραχωρήσει το δικαίωμα χρήσης των σχολικών υποδομών.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων να απορρίψουν την εισβολή και να μην συνδράμουν τον εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Να πάρουν θέση ΟΛΜΕ – ΑΔΕΔΥ (και περιμένουμε απάντηση...).
Να μη βρεθεί Σύλλογος Διδασκόντων και Διευθυντής για ν' ανοίξουν την κερκόπορτα των ανατροπών.
Να υπάρξει αλληλεγγύη από Συλλόγους Γονέων και Μαθητικά Συμβούλια.
Καλούμε τον κλάδο και την εκπαιδευτική κοινότητα σε επαγρύπνηση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
10 π.μ. συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης

Αργοστόλι 14 Δεκέμβρη 2012

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                                                    Γαλιατσάτος Νικόλας