ΕΛΜΕΚΙ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της Κοργαλενείου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012 09:44

ΕΛΜΕΚΙ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της Κοργαλενείου

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον αγώνα που διεξάγουν οι εργαζόμενες στο Κοργιαλένειο Ίδρυμα (Βιβλιοθήκη και Μουσείο). Είναι απαράδεκτο, για κυβέρνηση και εργοδοσία του Κοργαλενείου Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΔΣ), να τις έχουν επί ένα σχεδόν χρόνο απλήρωτες και να προσπαθούν να ανατρέψουν τις συμβάσεις επιβάλλοντας 4ωρακαι εκ περιτροπής εργασία. Η τρομοκρατία εντείνεται και ο δρόμος γι' αυτό έχει στρωθεί από το σύνολο των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Καταγγέλλουμε το κατέβασμα του πανό με τα αιτήματα των εργαζομένων από τους ιθύνοντες του ΚΔΣ. Οι πολιτικές της αυτόνομης – ανταγωνιστικής - αποκεντρωμένης λειτουργίας των πολιτιστικών ιδρυμάτων, η πρόταξη του εθελοντισμού για τη λειτουργία τους, των συμπράξεων με ΜΚΟ κ.ά. εταιρικά σχήματα υπονομεύουν την δωρεάν πρόσβαση του λαού και της νεολαίας στη γνώση και τον πολιτισμό και ισοπεδώνουν τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων.


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει απαιτεί:


1. Να καταβληθούν άμεσα και στο 100% τα δεδουλευμένα και οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.
2. Να μετατραπούν σε ενιαίο κρατικό φορέα η Βιβλιοθήκη και το Μουσείο, και να καλυφθεί το οργανόγραμμα λειτουργίας με μόνιμο προσωπικό, πλήρους απασχόλησης και με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Οι εργαζόμενες να ενταχθούν άμεσα στις μισθοδοτικές καταστάσεις του δημοσίου, με τακτική καταβολή των αποδοχών τους. Να καλύπτονται τακτικά και ανά μήνα οι λειτουργικές και άλλες ανάγκες που προκύπτουν.
3. Να μην περάσουν οι αντεργατικές ρυθμίσεις των 4ωρων και της εκ περιτροπής εργασίας. Να μην επιτρέψουμε να γίνει ο εθελοντισμός μοχλός απεργοσπασίας.
4. Να μην περάσει η τρομοκρατία του Κοργιαλενείου Διοικητικού Συμβουλίου.
5. Η μόρφωση και ο πολιτισμός, είναι αγαθά στα οποία πρέπει να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση ο λαός και η νεολαία και δε μπορεί να γίνονται ακριβοπληρωμένα εμπορεύματα. Να μην περάσει η ιδιωτικοοικονομική λειτουργία του Μουσείου και της Βιβλιοθήκης.

Αργοστόλι 3 Δεκεμβρίου 2012

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                               Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                            Μαντζουράτος Δημήτρης