Στέλιος Ματαράγκας: "Μα που βρίσκεται τέλος πάντων αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ;"

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 22:38

Στέλιος Ματαράγκας: "Μα που βρίσκεται τέλος πάντων αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ;"

Αυτό το ερώτημα το ακούω αρκετά συχνά από μερικούς συμπολίτες μας που βρισκόμενοι κάτω από τα καταστροφικά μέτρα του μνημονίου , προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα. Μα τι τέλος πάντων είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να σηκώσει τις προσδοκίες και τις ελπίδες αυτών που τον ψήφισαν και αυτών που δεν τον ψήφισαν και να τους απαλλάξει από τα δεινά τους?

Είναι αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα βρίσκεται στην αξιωματική αντιπολίτευση και στα πρόθυρα της εξουσίας και όλες οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν πρώτο κόμμα. Ένα κόμμα που μόλις χθες συγκέντρωνε μόλις το 3% του εκλογικού σώματος ο λαός το ώθησε εκει που βρίσκεται σήμερα.
Είναι αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει με τις ρεαλιστικές του προτάσεις την μόνη ορατή διέξοδο σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων και το σωσμό της χώρας.
Είναι βέβαια ορατές και οι αδυναμίες του που ελπίζουμε ότι τώρα που ανασυγκροτείται σε ένα μαζικό δημοκρατικό και ριζοσπαστικό κόμμα θα τις εξαλείψει.
Όμως και αυτοί που με ρωτάνε πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν φτάνει το χαρτάκι που έριξαν ή δεν έριξαν στην κάλπη υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για να συγκρουστεί με τους τοκογλύφους και τις πολυεθνικές , την ίδια στιγμή που όλα σχεδόν τα κόμματα έχουν εχθρική στάση απέναντί του-ακόμη και το ΚΚΕ-δεν χρειάζεται να έχει την πλειοψηφία των εδρών στην βουλή μόνο, αλλά χρειάζεται και ένα ρωμαλέο λαϊκό κίνημα που να τον στηρίζει.
ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ

Στέλιος Ματαράγκας
Μέλος της Νομ. Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης.