Οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ για τα αιτήματα των μαθητών του 2ου Λυκείου

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012 11:55

Οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ για τα αιτήματα των μαθητών του 2ου Λυκείου

Οι Νέες-Νέοι Σύριζα εκφράζουν τη συμπαράσταση τους στα αιτήματα των μαθητών και των καθηγητών του 2ου Λυκείου Αργοστολίου για την άμεση κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος στο Φαραώ. Οι απλήρωτοι λογαριασμοί πολλών σχολείων, οι επικείμενες συγχωνεύσεις και το κλείσιμο σχολείωνκαι τα προβλήματα στη δωρεάν μεταφορά των μαθητών γίνονται εφιάλτης για ολόκληρη τη σχολική κοινότητα. Οι στόχοι της τρικομματικής κυβερνητικήςκοινοπραξίας είναι σαφείς και καταστροφικοί για την παιδεία συνολικά.

Ο προϋπολογισμός του 2013 για την Παιδεία είναι ο χειρότερος όλων των προηγούμενων ετών, οι δαπάνες για την παιδεία βρίσκονται στο 2,51 % επί του ΑΕΠ. Μειώνεται η δαπάνη για την προσχολική αγωγή σε ποσοστό λιγότερο από 0,1% επί του ΑΕΠ. Η Α'βάθμια Εκπαίδευση θα υποστεί συνολική μείωση περίπου 12% σε σχέση με τον περυσινό, ισχνό προϋπολογισμό και σε απόλυτους αριθμούς περί 215 εκατ. ευρώ. Η Β'θμια Εκπαίδευση θα υποστεί συνολική μείωση περίπου 14% σε σχέση με πέρυσι και σε απόλυτους αριθμούς περί τα 295 εκατ. ευρώ. Μειώνονται ακόμα και τα ελάχιστα ποσά που δίνονταν για τον καθαρισμό των Δημόσιων σχολείων και για τα λειτουργικά τους έξοδα, γεγονός που θα οδηγήσει τις σχολικές μονάδες σε αδυναμία λειτουργίας, ήδη σήμερα τα περισσότερα σχολεία αδυνατούν να ξοφλήσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, τηλεφώνου κλπ και βέβαια δεν μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο.

Τα αποτελέσματα της πολιτικής τους είναι φανερά: ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση για την Δημόσια παιδεία, μεγαλύτεροι ταξικοί φραγμοί στην εκπαίδευση, πλήρης απελευθέρωση της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Η δημόσια και δωρεάν παιδεία, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα , καταστρατηγείται. Την καταργεί η μνημονιακή νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης. Η παραμονή αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία είναι καταστροφική για τους εργαζόμενους , για όλη την ελληνική κοινωνία.

ΝΕΕΣ-ΝΕΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ