Το ΚΚΕ για την επίθεση στον Νίκο Γκισγκίνη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012 09:08

Το ΚΚΕ για την επίθεση στον Νίκο Γκισγκίνη

Η Ν.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΚΚΕ καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΚΚΕ  Νίκος Γκισγκίνης  από τραμπούκο εργαζόμενο της Διαδημοτικής Επιχείρησης καθαριότητας στο χώρο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και μπροστά στα μάτια Δημοτικών Συμβούλων και πολιτών.


Η Ν.Ε. Κεφαλονιάς Ιθάκης του ΚΚΕ θεωρεί ότι το περιστατικό αυτό δεν είναι ούτε μεμονωμένο ούτε τυχαίο. Αντίθετα μάλιστα, ήταν προσχεδιασμένο και αποτελεί ένα ακόμη κρίκο στον αντικομμουνισμό και τα προβοκατόρικα κτυπήματα που δέχεται τελευταία το ταξικό λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ. Αυτό το χτύπημα γίνεται σε μια περίοδο, που εξελίσσεται μια λυσσαλέα και ολομέτωπη επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα, που εντείνεται ο αντικομουνισμός, η τρομοκρατία των εργαζόμενων και η καταστολή (κάψιμο του κέντρου της Αθήνας, συγκρότηση δολοφονικών ομάδων, στρατιωτικές ασκήσεις καταστολής πλήθους με νατοϊκή παρουσία κλπ).


Αυτό το κλίμα τροφοδοτεί και πυροδοτεί η στάση της Δημοτικής Αρχής (ΝΔ) και της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ και του δήθεν «ανεξάρτητου» κ. Μιχαλάτου, που όλοι μαζί έχοντας αναλάβει να υλοποιήσουν τους στόχους των μνημονίων στο επίπεδο της τοπικής διοίκησης στοχεύουν στις απολύσεων εργαζομένων, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αγαθών και υπηρεσιών και ανάμεσα σε αυτά και της διαχείρισης των απορριμμάτων. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στελέχη της δημοτικής αρχής καθοδηγούσαν και «αφιόνιζαν» συγκεκριμένους τραμπούκους ενάντια στην Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ. Αυτό όχι μόνο τους αποκαλύπτει αλλά δείχνει και τον πανικό τους μπροστά στο ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι με μπροστάρη τις ταξικές δυνάμεις να τους ανατρέψουν τα σχέδια.


Η Ν.Ε. Κεφαλονιάς Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί το λαό των νησιών μας να βγάλει στέρεα συμπεράσματα  για όλα τα παραπάνω. Το ύπουλο «γκοτζαμάνικο» χτύπημα δεν αφορά κυρίως τον αγωνιστή Δημοτικό Σύμβουλο, αλλά όλο το λαό και τους εργαζόμενους που θα κληθούν να πληρώσουν το κόστος της αποκομιδής και της διαχείρισης των σκουπιδιών υπερπολλαπλάσιο αφού για τους επίδοξους επιχειρηματίες τα σκουπίδια είναι χρυσάφι που θα τους αποφέρουν τεράστια κέρδη. Αφορά επίσης τους εργαζόμενους της διαδημοτικής επιχείρησης καθαριότητας που θα διαπιστώσουν πολύ σύντομα ότι το εργασιακό καθεστώς που τους επιφυλάσσουν οι επιχειρηματίες και το πολιτικό προσωπικό τους στο Δήμο Κεφαλονιάς, θα είναι καθεστώς γαλέρας και μνημονίου και όχι ο «παράδεισος» που τους υπόσχονται.


Καλεί επίσης το λαό να μην φοβηθεί (μιας και γνωρίζουν οι οργανωτές της άνανδρης επίθεσης ότι το ΚΚΕ δεν τρομοκρατείται), να βγει μαζικά στο προσκήνιο, να οργανωθεί, να τρομοκρατήσει τους τρομοκράτες εκβιαστές και ληστές του, τρόικα –κυβέρνηση και καπιταλιστές που κάνουν πλιάτσικο  στα δικαιώματά του.


Εδώ και τώρα αλλαγή των συσχετισμών για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας για λαϊκή εξουσία που θα κοινωνικοποιήσει  τον πλούτο και που θα υπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών.  

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ  6/3/2012    

Η Ν.Ε. Κεφαλονιάς Ιθάκης του ΚΚΕ